Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokal forfatter har udgivet bog om sygeplejerskerne på Jutlandia

Helle Juhl er aktuel med ny bog om sygeplejerskerne på hospitalsskibet Jutlandia. PR-foto: Fuglsang Fotografi
I sidste uge udkom bogen 'Krig, kald og kærlighed' af Helle Juhl.

Kolding: Hvis snakken falder på hospitalsskibet Jutlandia, ved de fleste nok ikke meget mere, end at det sejlede i 1949 - eller cirka deromkring - og at det var fyldt med sygeplejersker.

Netop de sygeplejersker er omdrejningspunktet for den lokale forfatter Helle Juhls nye bog 'Krig, kald og kærlighed', som fortæller om sygeplejerskerne på hospitalsskibet, som ydede humanitær bistand under Koreakrigen fra 1951 og to år frem - og altså ikke i 1949 som Kim Larsen sang.

"Sygeplejerskerne gjorde en kolossal forskel for tusindvis af krigsofre, men deres rolle i krigen og på skibet er ikke tidligere blevet beskrevet. Bogen giver stemme til de sygeplejersker, der gik forrest og var med til at sætte en ny standard for nødhjælp i krigsramte lande.

'Krig, kald og kærlighed' giver et indblik i livet ombord på det flydende hospital, både hvad angår krigens rædsler, kaldet til sygeplejegerningen, men også kærligheden. Der kom nemlig hele 16 ægteskaber ud af Jutlandia-ekspeditionen," skriver forlaget Lindhardt og Ringhof i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce