Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokal guide inviterer til Genforenings-rundvisning

Den lokale guide, Poul Erik Rosenberg Jespersen, inviterer med på turene om Genforeningen den 9. juni kl. 17:00. Privatfoto.
Annonce

Kolding: Coronakrisen spændte ben for en lang række af markeringerne af Genforeningen. Selve de store festligheder flere steder er udsat til næste år, er der stadig mulighed for at få sat billeder på historien. Flere af de vigtige steder, der er forbundet med Danmarks historie i 1800-tallet og op til Genforeningen, ligger nemlig i området tæt på Kolding.

I juni kan man selv opleve historien og se den blive gjort levende på byvandringer og rundvisninger - også selvom det ikke bliver til den store fejring i år.

Det er den lokale guide, Poul Erik Rosenberg Jespersen, der inviterer med på turene, som begynder med en rundvisning på Skamlingsbanken den 9. juni kl. 17:00.

Blandt de historiske steder i lokalområdet findes den gamle grænse ved Frederikshøj, hvor Christian X krydsede grænsen på sin hvide hest og Skamlingsbanken, hvor meget af historien op til krigen i 1864 fortælles.

Se mere om turene på www.turistfoerer.dk, hvor man også kan se programsætningen for en sidste byvandring om Kolding under Anden Verdenskrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce