Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokalt erhvervspanel har samlet 366.000 kroner ind til Dansk Folkehjælps julehjælp

I Kolding Kommune blev der via et erhvervspanel indsamlet 366.000 kroner ind til julehjælpen, hvilket er ny rekord.. Foto: Emil Agerskov.
Annonce

Kolding: OPDATERET PGA FEJL I DET INDSAMLEDE BELØB. Hvert år den 1. december afholder Dansk Folkehjælp deres nationale landsindsamling med erhvervspaneler i hele landet, der samler ind til, at fattige og udsatte børnefamilier kan holde en god jul.

Lokale erhvervsfolk fra Kolding Kommune har her ringet rundt til kontakter i deres netværk og på en time samlet i alt 366.000 kroner ind til julehjælpen, hvilket er ny rekord. Over hele landet har Dansk Folkehjælps erhvervspaneler samlet et rekordhøjt beløb på 13.395.392,50 kr. ind til julehjælpen, hvor samtlige indsamlede midler hvert år går ubeskåret til julehjælpen.

Flere end 15.069 fattige og udsatte familier har søgt om julehjælp i år. I 2019 søgte 245 familier i Kolding Kommune om julehjælp hos Dansk Folkehjælp - i år har 264 familier søgt.

- Det er naturligvis ikke overraskende, at coronakrisen har ramt Danmarks fattige så hårdt. Men det gør alligevel indtryk, når man ser sort på hvidt, hvor mange familier, der nu har det endnu sværere, end de havde det i forvejen. Det er samtidig bemærkelsesværdigt, at 4,5 procent af ansøgerne er personer, der har mistet deres job på grund af krisen – og givetvis for første gang mærker behovet for at ansøge om julehjælp, siger Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce