Annonce
Ugeavisen Kolding

Lokalt modehus lancerer hverdagstøj til både mænd og kvinder

Justian Kunz præsenterer sit nyt koncept med herre- og dametøj. I modehuset i Rendebanen kan man fremover vælge mellem et udvalg af forskellige designs, som man kan få syet i det stof, man ønsker. Foto: Louise Lauritsen
Designer og skrædder Justian Kunz slår døren op til et helt nyt koncept, når han på lørdag inviterer til åbningsreception i modehuset i Rendebanen, der fremover tilbyder egen kollektion af hverdags- og festtøj til både herrer og damer.
Annonce

Kolding: Designer Justian Kunz har længe været kendt for sine storslåede festkjoler, men nu tilføjer han hverdagstøj til både mænd og kvinder til udvalget i skrædderiet og showroomet i Rendebanen, som den seneste tid har undergået en større renovering.

Den nye damelinje bærer Justians eget navn og består af en række faste designs, som man kan sætte sit eget præg på via valg af tekstil. Her finder man kjoler, jakker, bukser og skjorter, som bliver syet på mål til kunden.

Samme koncept gør sig gældende for herrelinjen, som heddet Coyt. Her kan man sammensætte et jakkesæt ud fra forskellige jakker, bukser og skjorter eller blot købe en skjorte.

Planerne om en hverdagskollektion har været længe undervejs.

- Jeg står her i dag, hvor jeg drømte om at være for 10 år siden. Nu åbner vi et modehus med hverdags- og festtøj til både mænd og kvinder. Så det er lidt sjovt, at det endelig er lykkedes, og jeg glæder mig utrolig meget til at få det her i sving, fortæller Justian Kunz.

Annonce

Svært under corona

Han har haft ekstra tid til at udvikle de mange nye designs, fordi bestillingen af bryllups- og festkjoler er faldet markant under coronakrisen.

- Der har ikke været nogen former for fest eller farver i coronatiden, så vores eksistensgrundlag har næsten været væk. Jeg har lavet én konfirmationskjole i år - jeg plejer at lave 30, siger designeren.

Derfor er han også ekstra begejstret over at præsentere de nye koncepter netop nu.

- Det her er bæredygtigt, fordi der kun bliver syet tøj på bestilling, og så kan man sætte sit individuelle præg. Jeg tror på, at det her er fremtidens måde at købe tøj på, siger Justian Kunz.

Når man har valgt design og tekstil, bliver der taget mål til tøjet i showroomet i Rendebanen. Det er to familiedrevede skrædderier i Shanghai, som fremstiller tøjet, der rent prismæssigt kan konkurrere med almindeligt stangtøj i butikkerne.

- Det er et skidelækkert produkt med finesser og en meget stor detaljeringsgrad, som vi leverer, for det er ikke en systue men et skrædderi, som syer tøjet helt færdigt, forklarer Justian Kunz.

Han har været i Shanghai for at lære skrædderierne, hvordan han vil have sine designs syet. Planen er, at han fremover rejser derud et par gange i året for at arbejde med nye designs.

- Men jeg fortsætter selvfølgelig med at designe og sy individuelle festkjoler her i Rendebanen, det er klart, smiler han.

Justian Kunz og Coyt

Der er åbningsreception i Koldings nye modehus Justian Kunz og Coyt i Rendebanen 6 E i Kolding lørdag 26. september fra kl. 12-17.

Her kan man se både herre- og damekollektionen.


Det her er bæredygtigt, fordi der kun bliver syet tøj på bestilling, og så kan man sætte sit individuelle præg. Jeg tror på, at det her er fremtidens måde at købe tøj på.

Justian Kunz, designer og skrædder


Til venstre ses et lille udvalg af de forskellige kraver og manchetter, man kan vælge imellem til sin skjorte. Foto: Louise Lauritsen
Herrelinjen hedder Coyt, hvilket er en forkortelse af Creation of your thoughts (kreeringen af dine tanker, red.). Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Gør kommunen giftfri

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Juletoget aflyses

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Philip droppede ud af gymnasiet for at satse på sin virksomhed: Et uventet 12-tal blev starten på hans iværksættereventyr

Ugeavisen Kolding

Vind godteposer til hele klassen: I år bringer julemanden søde sager ud til skoler og børnehaver

Ugeavisen Kolding

Julemandens Hus bliver ikke åbnet for besøg i år

Ugeavisen Kolding

Midtbyens juletraditioner bliver udfordret af corona

Annonce