Annonce
Ugeavisen Kolding

Lotte efter farvel til fodbolden: Jeg har grædt i 14 dage

Selv om hun var en hård nyser på fodboldbanen, er hun ganske blød udenfor banen, fortæller Lotte Troelsgaard om sig selv. Som pædagog på Munkevængets Skole involverer hun sig meget i elevernes ve og vel, ligesom hun også har lagt vægt på at være et godt forbillede for de yngre spillere i KoldingQ. Foto: Lotte Højstrøm
30-årige Lotte Troelsgaard sagde forleden farvel til topfodbold i KoldingQ. Nu skal hun, der ikke kunne finde på at se Netflix og bare flyde på sofaen, finde ud af, hvem hun er udover at være fodboldspiller.
Annonce

Kolding: Næsten så langt, Lotte Troelsgaard kan huske tilbage, er fodbolden kommet før hendes kæreste. Før hendes familie. Og før veninderne.

Men måneders grublen over fremtiden fik for nylig 30-årige Lotte Troelsgaard til at sige farvel til mange år som topfodboldspiller i KoldingQ. Hun har kvittet fodbolden, de mange timers træning på banen og kampe de fleste weekender. Det har kostet litervis af tårer at fortælle det til medspillerne, trænere, bestyrelsen og hendes chef på arbejdet, og for mange var det en kæmpe overraskelse. For hun er i sit livs form. Stærk og veltrænet.

Nu er det tid til at se, hvad livet ellers har at byde på, fortæller hun. Og det er tid til at finde ud af, hvem hun er udover at være fodboldspiller. For i nogles øjne er hun måske mest fodboldspiller og den ene del af fodboldtvillingerne, Lotte og Sanne (Sanne er professionel i Sverige og landsholdsspiller, red.).

Men hun er også så meget andet, og andre ting skal prioriteres højere i hverdagen.

Familien, som hun er tæt knyttet til, og som for de flestes vedkommende bor i Vejen ligesom Lotte selv, skal plejes mere. Der skal være tid til at gå på kaffebar med veninderne, og hun glæder sig til at prøve ikke at skulle drøne fra arbejdet som pædagog på Munkevængets Skole og til fodboldtræning.

Jeg har ikke Netflix, og jeg aner ikke, hvordan man gør. Jeg synes, det er spild af tid at sidde og følge med i en serie. Jeg ser nyheder og har News kørende derhjemme, men så kan jeg lave noget samtidig.

Annonce

Nul Netflix

Hendes program har i flere år været tætpakket, for udover fodbolden og fuldtidsarbejdet har hun styrketrænet tre-fire gange om ugen. De fleste hverdage har det været tidligt op, i træningscentret, spisning af morgenmad undervejs, på arbejde, til træning, hjem og spise aftensmad og derefter forberedelse af næste dags mad.

At hun har sagt farvel til fodbolden kommer ikke til at betyde, at hun nu skal hjem og ligge på sofaen. Er der noget, hun ikke er vild med, er det at spilde tiden.

- Jeg har ikke Netflix, og jeg aner ikke, hvordan man gør. Jeg synes, det er spild af tid at sidde og følge med i en serie. Jeg ser nyheder og har News kørende derhjemme, men så kan jeg lave noget samtidig, smiler Lotte Troelsgaard.

Man kan også være sikker på, at formen fortsat kommer til at være i top. Morgen-styrketræningen holdes ved lige, og efter arbejde går turen ofte igen i træningscentret for at løbetræne. Et halvmaraton er et af målene, og Lotte Troelsgaard lægger vægt på, at hun stadig har tid til sin træning og sine frirum.

Annonce

Går forrest

Arbejdet som pædagog på Munkevængets Skole og i dens SFO fylder også meget for Lotte Troelsgaard.

Under sin uddannelse var hun i praktik på skolen og vidste da, at her var der spændende opgaver, som hun gerne ville være en del af. Hun er vild med at hjælpe skolens børn og rykke dem, og hun arbejder hele tiden for at blive bedre til sit arbejde.

Allerede efter et halvt års ansættelse på skolen blev hun tillidsrepræsentant for pædagogerne, og efter et år blev hun praktikantvejleder. I dag er hun af sin fagforening BUPL frikøbt en dag om ugen, da hun er suppleant som fællestillidsrepræsentant for samtlige pædagoger i Kolding Kommune.

- Jeg kan godt lide at være den, der går forrest, og så vil jeg gerne hjælpe alle andre. Jeg er en helt anden udenfor fodboldbanen end inde på banen, fortæller Lotte Troelsgaard.

Lotte Troelsgaard

  • Hun er 30 år og er opvokset i Vejen, hvor hun også bor i dag med sin kæreste. Lotte er uddannet pædagog fra UC Syd i Kolding og arbejder som skolepædagog på Munkevængets Skole & SFO.
  • Hun har tidligere spillet fodbold i Vejen, OB og KoldingQ.
  • Hun har to storebrødre og en tvillingesøster, Sanne, der er fem minutter ældre end hende. Deres nu afdøde far var fodboldtræner for brødrene, da Lotte var lille, og hun og søsteren kom tidligt i gang med at spille fodbold. Sanne spiller i dag i FC Rosengård i Malmø.
  • Deres mor laver stadig scrapbøger for begge døtre.
Annonce

Vaskede tøj for de unge

Hun henviser til, at hun som spiller var en hård banan, der har fået sin del af gule og røde kort. Flere yngre spillere, der kom til KoldingQ og skulle spille på hold med hende, har fortalt, at de nærmest frygtede det.

Men selv om hun gik til stålet på banen og næsten kunne ligge søvnløs flere nætter efter et nederlag, har hun altid lagt vægt på at være hjælpsom, omsorgsfuld og et godt forbillede udenfor banen.

Hun har for eksempel taget vasketøj med hjem for de unge spillere, så de slap for at bruge 12 kroner på en vask selv, og hun svarer alle dem - især unge piger - der skriver til hende med hilsner og spørgsmål på de sociale medier.

Hun forklarer også, at hun ved at stoppe sin fodboldkarriere føler, at hun svigter de små piger, der har set hendes kampe, der har skrevet til hende, og som har set hende som et forbillede.

- Det er alfa og omega, at de har nogle rollemodeller i kvindesporten. Det skal ikke altid være Messi og Ronaldo, de skal se op til, mener hun.

Foreløbig kan hun ikke se sig selv begynde at spille fodbold på et lavere niveau. Hyggebold passer ikke til hendes konkurrencegen.

- Jeg ville komme til at slå de andre ihjel, siger hun og fortsætter:

- Det er helt vildt, at der kan være sådan en forskel på en person. Når det gælder livet udenfor banen, tænker jeg altid på andre, men jeg er meget hård på banen, siger Lotte Troelsgaard.

Familien med blandt andre mor, tvillingesøsteren Sanne og storebrødrene Martin og Morten skal nu prioriteres højere end hidtil for Lotte Troelsgaard. Hendes hverdag og især weekender bliver langt mere fleksibel, når hun ikke længere er bundet af fodboldtræningen og kampene i weekenderne. Foto: Lotte Højstrøm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce