Annonce
Læserbrev

Luksusfælde og luftkasteller

Annonce

Læserbrev: Undskyld. Det er jo altid forfriskende med vilde ideer som svævebaner...

Men kunne det ikke være en vild ide, at Kolding Kommune fik styr på økonomien og kerneforretningen.

Vi har kæmpe udfordringer på skoleområdet, hvor fx områder med nybyggerier og det stigende børnetal giver pres på eksisterende rammer, og mange steder undervises børn i “midlertidige” skurvogne, der har stået der i 10 år... og andre steder er faglokaler nedslidte og indeklimaet ikke for børn.

Vi mangler daginstitutioner i midtbyen - og forældre, der drømmer om vuggestuepladser skal køre langt - hvis de får en.

Vi har stigende behov for plads til det øgede antal ældre med ældreboliger og plejecentre.

Mange af vores veje er slidte, hullede og trafikken stopper til.

Kort sagt. Kommunens kerneopgaver mangler kroner og kram. Mens luftkasteller som svævebane fra center til city og slag i luften som Nordic Synergi Park og outlet har kostet kassen for varm luft.

Det ene øjeblik laver vi straksopbremsninger, ansættelses- og anlægsstop, fyringer og nedskæringer. Det næste øjeblik låner vi os fattigere til kunststofbaner, stadionrenovering og er væld af nice-to-have ting.

Kolding Kommune dyrker i stedet huller i vejene, udhuler kerneopgaven - mens vi låner til luksus og hullet i kommunen kassen vokser...

”Det er nye penge” - ja, vi har fået lov at låne og øge anlægsloftet. Men alt har en pris. De skal jo også betales tilbage. Øget drift er ofte ikke indregnet. Lav likviditet og robusthed gør os sårbare hvis budgetterne skrider...

Lad os nu fokusere på kerneopgaverne, need-to-have investeringerne og stabil sund ansvarlig økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce