Annonce
Ugeavisen Kolding

Lyngvild forvandlede Lasse til Christian III

Jim Lyngvild stylede og fotograferede Lasse Juhl og Mette Frydenlund, så de lignede Christian III og Dr. Dorothea. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Kolding:  Modedesigner og fotograf Jim Lyngvild var søndag til et event på Koldinghus for at arbejde med Lasse Juhl og Mette Frydenlund, der havde vundet museets konkurrence om at blive stylet og fotograferet som en kongelig.

- Det er mig, der vælger, hvilket tøj vinderne skal have på, og hvem de skal være. Da jeg så Lasse, tænke jeg, det er lige godt satans, at han faktisk ligner Christian III, der ligesom Lasse var en Kolding-dreng, fortæller Jim Lyngvild.

Den anden model, Mette Frydenlund, har stærke ansigtstræk som Dr. Dorothea.

- Så jeg tænkte, at det var oplagt at gøre dem til to Kolding-celebrities.

Jim Lyngvild er glad for, at mellem 500 og 600 har deltaget i konkurrencen.

- For det første siger det mig, at de godt kan lide udstillingen, for ellers havde de ikke lyst til at være med, og for det andet siger det mig, at folk ikke er så bange for at stikke ud. Vi går altid og snakker om jantelov og om, at folk er så kedelige, men det er de måske ikke, når det kommer til stykket. Måske har vi faktisk udviklet os til at turde lidt mere, efter de sociale medier er kommet til. Jeg tror ikke, at vi havde fået samme opbakning for 20 år siden, siger han.

Konkurrencen er en del af slottets efterårsferie-aktiviteter. Eventet er bundet op på udstillingen Kongerækken med Jim Lyngvild, der tager udgangspunkt i en række portrætfotos, som Jim Lyngvild har skabt til sin seneste bog om Danmarks konger og dronninger fra Gorm til Margrethe II.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce