Annonce
Ugeavisen Kolding

Mange ideer til posthus-grunden

Posthuset på Banegårdspladsen er solgt til Kolding Kommune. Nu skal der udvikles og skabes mere liv i området. Arkivfoto: John Ahle Petersen
Kolding Kommune har købt det gamle posthus på Banegårdspladsen. Ugeavisen spurgte læserne, hvad de kunne tænke sig at området skal bruges til, og der kom rigtig mange gode bud.
Annonce

Kolding: Posthuset på Banegårdspladsen har stået tomt i syv år, men nu har Kolding Kommune købt det for 20 mio. kr. af Post Nord for at skabe liv og byudvikling i området. Kommunen overtager bygningen 1. september og er allerede i dialog med den almene boligorganisation AAB/Bovia, der er interesseret i at overtage posthus-ejendommen, hvis kommunen og AAB/Bovia kan blive enige om en udviklingsplan, som både indeholder boliger, plads til organisationens administration og altså noget, der kan skabe liv.

Og hvad skal det så være? Ugeavisen spurgte læserne på Facebook, og her er flere, som ønsker sig en biograf, posthus, trafikterminal, jobcenter, politistation eller parkeringspladser.

Annonce

Læs et uddrag af de mange forslag her:

Jane Junge Andersen: Det ville være det perfekte sted til en biograf.

Karin Damgaard: Jobcentret bør ud af Staldgården! Posthuset kan bruges til Jobcenter i stedet for.

Sabrina Jensen: Lav noget lignende som Kødbyen i København.

Shain Niemeyer: Ungdoms hus tak.

Max-Henrik Krause: Posthus! Erhvervsdrivende og andre, der skal sende eller afhente pakker, må nu skøjte rundt i Borchs Gård for at finde en P-plads, bøvle med betalingsautomater der ikke virker og derefter bumble hen over toppede brosten med en sækkevogn for derefter at stå i kø ved skranken i Føtex. Det er ikke en postgang, der er en by af Koldings størrelse værdig. At PostNord nedlagde erhvervspostcentret er det mest gakkede, der er sket i en tid, hvor pakkeforsendelser boomer.

Susanne Raarup Hvid Hansen: Udvidelse af bybus/rutebil/turistbus-pladsen så det kan blive på en forsvarlig måde både for kunder og chauffører. Lave det til et attraktivt sted med mulighed for ordentligt toiletforhold og indkøb. Og nu I er i gang, så en ordentlig køreplan, hvor der er mulighed for omstigning som i Klostergårdens tid.

Helle Rosendahl Jensen: Et aktivitetshus/daghøjskole i stil med Mødestedet/Klostergården/Madsen og Madsen.

Sabina Jensen: Man burde lave en ungdomsklub med billigt medlemskab, så alle kan være med. Der er ingen - som ingen steder - de unge mennsker kan være. Alt lukker for dem, fordi nogle usle typer ødelægger det med stof-salg. Vi har nok cafeer og den slags men ikke et sted til unge mennesker, så de kan mødes og hygge sig. Ville også give arbejdsplader til lidt personale.

Kirsten Andersen Paulsen: Der skal absolut være café og små restauranter i nederste etage, så der kan komme lidt liv dernede - og udendørs servering.

Niels Henning Bladt: Endelig!!! Efter evig kamp med Banedanmark, er det endelig lykkedes. Jeg tror og håber, at der kommer en biograf og gerne noget parkeringsplads til (ovenpå evt.)

Karsten Aaen: For nu at være positiv og konstruktiv kunne man bruge en del af området til at f.eks. buslinjerne 2, 5 og 6 også standser ved Banegården :)

Karl Johan Kruse: Riv det ned og byg en sammenhængende transportterminal med en mere overskuelig sammenhæng mellem tog, rutebil og bybus.

Sabina Tiufkær: Spændende! Et oplevelsescenter af en slags - noget kultur der samler folk.

Henrik Vest: Underjordisk parkeringsplads, en trafikterminal der samler alle trådene, en café og et iværksætterhus (privat drevet).

Per Vedby: Ungdomshus og nærpoliti.

Else Brejning: Et Værested med aktiviteter, eller et folkehus til det Forskudte Dige

Camilla Haahr: Synes vi mangler noget at foretage os nede i byen ud over kultur, frisør og restauranter. Måske en mindre udgave af Experimentarium. Noget for hele familien. Men ville især ønske noget ala Boulebar:  Petanque, bar og mad i en indendørs, sydfransk park.

Lykke Wittenkamp: Streetfood!

Mikkel Liestmann Olsen: Skate område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce