Annonce
Ugeavisen Kolding

Mange medarbejdere er sendt hjem: Coronavirus rammer midtbyens butikker på omsætningen

Foto: Louise Lauritsen
De lokale specialforretninger holder åbent, men der er færre mennesker i gaderne og ikke så mange kunder i forretningerne som normalt. Enkelte butikker er lukket midlertidigt på grund af coronavirus.
Annonce

Kolding: Der er blevet længere mellem kunderne i Koldings specialforretninger. Sådan lyder den samstemmende melding fra de butikker, Ugeavisen var forbi mandag formiddag.

Især torsdag i sidste uge var slem, hvor nogle butikker oplevede ikke at have en eneste kunde. Fredag og lørdag vendte handlen tilbage til midtbyen, men ikke i det normale omfang op mod en weekend.

- Alt hvad der hedder kundegaver, værtindegaver og den slags er væk. Så hele den handel, jeg plejer at have op mod weekenden, forsvandt i sidste uge, fortæller Helle Sanderhus fra Tebutikken.

- Vi havde ingen kunder torsdag, og færre end normalt fredag og lørdag. Nogen har afbestilt deres faste blomsterleveringer, blandt andet kommunen, for de har jo ikke åbent. Så vi kommer også til at mærke den her krise, lyder det fra Thomas Christiansen i Kolding Blomsterhus.

Jeg har sendt en deltidsmedarbejder hjem og sender en fuldtidsansat hjem i dag og regner med at få lønkompensation til dem. Og så er vi to tilbage, og vi fordeler vagterne mellem os. Vi kommer til at køre på minimums blus.

Carsten Popp, Popp Photo

Annonce

Minimumsbemanding

Mens stort set alle restaurationer og cafeer er lukket ned for alt andet end take away, så er det kun enkelte butikker som fx Sk8shoppen, Byens Frisør og Kolding Exchange, som via en seddel i ruden har meddelt, at forretningen er lukket de næste to uger på grund af smittefare med coronavirus.

Byens øvrige butikker agter at holde forretningen i gang, så længe de får lov. Det bliver dog med absolut minimumsbemanding de fleste steder.

- Vi kunne ånde lettet op i går (søndag, red.), da regeringen kom med hjælpepakken til erhvervslivet. Jeg har sendt en deltidsmedarbejder hjem og sender en fuldtidsansat hjem i dag og regner med at få lønkompensation til dem. Og så er vi to tilbage, og vi fordeler vagterne mellem os. Vi kommer til at køre på minimumsblus, fortæller Carsten Popp fra Popp Photo.

Hos Harresø sørger de to indehavere for ikke at være på arbejde samtidig. De har lavet to hold af to personer, som driver forretningen på skift.

- Vi er fem i butikken i alt, og den femte har vi sendt hjem og har i baghånden, hvis nu jeg eller min bror skulle blive syge. Så har vi en indskifter, forklarer Kristian Harresø.

Hos Mr Hübner håber man, at regeringen snart kommer med hjælp til små selvstændigt erhvervsdrivende:

- Lige nu prøver vi så vidt muligt med afspadsering, ferie og feriefridage. Og så håber jeg, at der kommer hjælp til små selvstændige, for det trænger vi til, siger Ole Hübner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce