Annonce
Ugeavisen Kolding

Marie-Louises smykkevæsener har indtaget slottets ruinsal

Velkommen! Marie-Louise Kristensen har taget rutscheturen, som viser vej til hendes udstilling i Ruinsalen på Koldinghus Slot. Foto: Søren Gylling
Lørdag åbnede smykkekunstneren Marie-Louise Kristensens udstilling af 33 sjove og fantasifulde smykker i Ruinsalen på Koldinghus.
Annonce

Kolding. Hvis man tør, snupper man rutsche- og kravleturen gennem to store blå plastikrør, når man tager en tur på Museet på Koldinghus for at se smykkekunstneren Marie-Louise Kristensen udstilling, som åbnede i lørdags.

På den måde drager hun helt konkret det legende element ind i udstillingen - og evnen til at lege er netop en af dem, som hun vil hylde med sine små smykkevæsener, som viser alt det, som gør mennesker menneskelige og adskiller os fra fantasiløse robotter. Ind i mellem hopper animationer af smykkerne frem fra ruinens kroge og nicher og i små film kommer de til live som de personligheder, de er.

Udstillingen hedder Den flyvende bøf og andre historier - og den flyvende bøf i form af en smykkeudgave af en webergrill med bevingede entrecotebøffer er en af de i alt 33 sjove og finurlige smykkeskulpturer, man kan studere og fortolke på udstillingen.

Smykkerne forestiller små store personligheder, transportmidler og erindringsglimt, der ligner os og vores verden - og samtidig tilhører deres helt eget tegneserielignende univers.

Marie-Louise Kristensen er uddannet ved Institut for Ædelmetal. Smykker i traditionel forstand har hun aldrig lavet - for hun foretrækker at arbejde med sine smykker i større fortællende projekter, omend hver enkelt lille smykkeskulptur rent faktisk kan bæres som en ring, en halskæde, en broche.

- Men det kræver måske lidt mod, for vi er ude på yderfløjene af, hvad smykker er, smiler hun.

Manden med hatten, hedder dette finurlige smykke, som er det første, man møder på udstillingen. Smykket kan bruges som vedhæng til en halskæde og er lavet af sølv, 14 karat guld, milliput, rav og opaler. Læg mærke til de små ædelstene lige inden for underbuksekanten. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce