Annonce
Ugeavisen Kolding

Marina City i Kolding er klar til at blive sat igang

Marina City bliver en helt ny bydel, der kombinere lystbådehavn med boliger og mindre erhverv. Anlæggelsen ventes sat i gang næste år.

I slutningen af 2017 bør anlæggelsen af Marina City påbegyndes med bådpladser og boliger.

Annonce

KOLDING: 50.000 etagemeter boliger i tre områder, 1000 nye bådpladser, cafeer, erhverv, værksteder og andre aktiviteter er en del af den store plan for Marina City, der ventes påbegyndt næste år.

Byrådet i Kolding Kommune har godkendt en tidsplan og en organisering, så de to centrale aktører Kolding Lystbådehavn og Kolding Havn samt kommende investorer involveres. Første etape indeholder 1.000 bådepladser.

- Den nye bydel Marina City er en robust og fleksibel plan, der kan udvikles over tid og udbygges trinvis. Samtidig rummer den en vision for en helt ny type fjordnært byområde, hvor by, vand og marina mødes. Marina City bliver en bydel for hele Kolding, hvor attraktive områder, marina og boliger gør det indbydende for alle Koldings indbyggere og besøgende udefra, siger borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

En del af boligerne skal bygges ud i vandet, og dele af området skal derfor fyldes op med sand. Hvis det skal være klar til brug om ca. 2-2½ år, løber de samlede projektomkostninger op i 250 mio. kr. fordelt med ca. 150 mio. kr. til landindvinding, ca. 50 mio. kr. til byggemodning/infrastruktur og ca. 50 mio. kr. til marinaprojektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce