Annonce
Ugeavisen Kolding

Martin står i spidsen for ny Rema: Er omgivet af købmænd i familien

De seneste uger har Martin Olesen og hans medarbejdere arbejdet på at gøre den nye Rema 1000 på Vejlevej klar til åbningen 26. november. Foto: Steffen Nielsen
I denne uge åbner Martin Olesen Koldings nye Rema 1000. Han har arbejdet med dagligvarer, siden han var 15 - og både hans far, bror og kæreste har gjort karriere i branchen.
Annonce

Kolding: Martin Olesen sidder på hug i et hjørne af det halvfyldte butikslokale, mens han bakser med at gøre grøntafdelingens vægt køreklar.

- Vi er godt med, siger han og peger ud mod de mange hyldemeter i den nye Rema 1000.

På de fleste hylder er der allerede fyldt op med varer, selvom Ugeavisen er på besøg en uge inden åbningen af den nye butik på Vejlevej lige over for Kolding Storcenter.

- Jeg har virkelig fået et godt hold af medarbejdere. De trækker et kæmpestort læs, smiler han, mens han viser vej gennem butikken mod sit kontor.

Annonce

Spændt

34-årige Martin Olesen har de seneste fem år været selvstændig Rema 1000-købmand i Billund, men fra 26. november er han klar til at tage imod kunder i sin helt nye butik i Kolding. Og selvom han efterhånden har arbejdet i dagligvarebranchen i 20 år, så er det at stå i spidsen for en nystartet butik en ny udfordring.

- Jeg er dælme spændt på at se, hvad det bliver for en butik. Vi kan forsøge at spore os ind på nogle ting på forhånd, men det er jo gætterier, og det er noget, af det, jeg synes, er rigtig spændende og sjovt ved at starte en ny butik op. Det er mine evner som købmand, der afgør, hvor godt vi klarer os, siger han.

Martin Olesen har arbejdet med dagligvarer i snart 20 år og har senest været Rema-købmand i Billund. Foto: Steffen Nielsen

Karrieren i dagligvarebranchen startede i Føtex Vejle, hvor Martin Olesen var ungarbejder fra han var 15.

- Jeg blev elev efterfølgende og kørte så karriere i Dansk Supermarked i forskellige butikker og byer. På et tidspunkt kontaktede jeg så Rema 1000 for at høre, om de kunne bruge sådan en som mig. I første omgang hørte jeg ikke noget fra dem, så jeg startede i Bilka Kolding som salgsleder for kolonial, og så ringede de selvfølgelig med et tilbud fra Rema. Så jeg nåede kun at være i Bilka i tre måneder, men der var heldigvis ingen sure miner, husker Martin Olesen, som nåede at være souschef i to Rema 1000-butikker, inden han blev købmand i butikken i Billund.

Annonce

Familie af købmænd

Helt fra barnsben har Martin Olesen vidst, at han skulle være selvstændig.

- Jeg vidste, at jeg gerne ville kunne styre min egen dagligdag, og jeg synes, det er fedt, at det du yder, er det, du får tilbage. Jeg tænkte også på et tidspunkt på at blive selvstændig bager og var også i skolepraktik som bager, men det blev altså den her vej, det endte med, forklarer han.

Martin Olesen

34-årige Martin Olesen stammer fra Vejle og bor i øjeblikket med sin kæreste Mette i Billund.

Parret har dog sat deres hus til salg for at flytte nærmere Kolding.

Martin har en længere karriere i Dansk Supermarked bag sig, inden han skiftede til Rema 1000.

De seneste knap fem år har han været købmand i Rema 1000 Billund, og inden da har han bl.a. været souschef i to andre Rema 1000-butikker i henholdsvis Horsens og Bredballe.

Det at arbejde med dagligvarer er da også langt fra fremmed for Martin Olesen. Hans far er chef for Føtex i Vejle, som han selv var med til at starte op, og Martins kæreste Mette er også ansat i Rema 1000, hvor hun i øjeblikket hjælper med at starte butikken i Kolding op og senere flytter til en stilling på kædens hovedkontor i Horsens. Og senest er også Martins lillebror blevet købmand - han overtager faktisk Martins tidligere butik i Billund.

- Så der bliver konkurreret noget derhjemme og snakket rigtig meget om dagligvarer. Men min far er ikke til at hugge og stikke i, han er Føtex-blå i blodet, griner Martin Olesen, der ser det som en stor fordel, at hans kæreste arbejder inden for samme branche.

- Mette har forståelse for arbejdstiderne, som er skæve med både morgen, aften, helligdage og weekender. Det er ikke et 8-16 job og langt fra 37 timer. Det er en livsstil.

Netop derfor har parret sat deres nuværende hus i Billund til salg for at flytte tættere på Mettes familie, som bor mellem Vejle og Kolding.

- Vi vil gerne have nogle børn på et tidspunkt, så vi vil gerne tættere på noget familie, for der er meget logistik, der så skal gå op, forklarer han.

Annonce

Se kunderne i øjnene

Selvom der er en del kontorarbejde forbundet med jobbet som købmand, så er det helt klart Martin Olesens ambition også at være tilstede ude blandt kunderne.

- I Billund var jeg jo på fornavn med mange af dem, fordi det er meget lokalt i sådan en by. Jeg ved ikke, om det bliver det samme her, men jeg vil være meget i butikken og vil hilse på kunderne og se dem i øjnene, siger han.

Den nye Rema 1000 på Vejlevej åbner 26. november klokken 8. Åbningstiderne bliver hver dag fra 7 til 21.


Jeg er dælme spændt på at se, hvad det bliver for en butik. Vi kan forsøge at spore os ind på nogle ting på forhånd, men det er jo gætterier, og det er noget, af det, jeg synes, er rigtig spændende og sjovt ved at starte en ny butik op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce