Annonce
Ugeavisen Kolding

Matas dropper Søndergade og Østergade: Rykker ind i H&M til februar

Når H&M flytter ud i slutningen af januar, så går en større ombygning i gang af lokaet i Helligkorsgade, så det bliver klar til at huse en ny stor Matas, der åbner på adressen 20. februar. Arkivfoto: Steffen Nielsen
20. februar åbner Matas en ny stor forretning i Helligkorsgade 14, som lige nu huser H&M, der lukker med udgangen af januar. Derefter ombygges lokalet til Matas' nye koncept.
Annonce

Kolding: En ny stor Matas ser snart dagens lys i gågaden. Den kommer til at afløse de to nuværende Matas-forretninger i Østergade og Søndergade. Den nye forretning får adresse i Helligkorsgade 14, hvor H&M ligger frem til udgangen af januar. Derefter lukker tøjbutkken. Det meddelte den svenske tøjgigant helt tilbage i marts.

Og der gik ikke længe, før Matas havde lagt billet ind på lejemålet.

- Vi vil gerne have en større butik på en endnu bedre placering i Kolding. Søndergade er et træt kvarter, og egentlig ville vi gerne udvide i Østergade, men det var ikke muligt. Så kom den her placering op, og så slog vi til, for vi vil gerne have plads til at vise endnu flere produkter, fortæller Søren Thomsen, der er salgsdirektør i Matas.

Den nye butik får et areal på cirka 450 kvadratmeter og bliver dermed 100 kvadratmeter større end de to nuværende butikker tilsammen.

- Vi holder fast i Kolding midtby, fordi her kommer mange kunder. Det kan godt være, at handlen i Kolding midtby er blevet mindre, men handelslivet kommer ikke til at forsvinde. Vi har set på omsætningen i de to butikker, og det berettiger helt bestemt til, at vi fortsat er i midtbyen, siger salgsdirektøren.

Samtidig holder Matas fast i sin forretning i Kolding Storcenter.

Vi vil gerne have en større butik på en endnu bedre placering i Kolding. Søndergade er et træt kvarter, og egentlig ville vi gerne udvide i Østergade, men det var ikke muligt. Så kom den her placering op, og så slog vi til, for vi vil gerne have plads til at vise endnu flere produkter.

Søren Thomsen, salgsdirektør, Matas

Annonce

Lukker først i Søndergade

Matas overtager lejemålet i Helligkorsgade pr. 1. februar, hvor ombygningen af lokalerne starter. Og den nye store forretning skal efter planen være klar til at slå dørene op 20. februar.

Inden da lukker butikken i Søndergade, mens forretningen i Østergade holder åbent helt frem til åbningen af den nye butik.

Det er også medarbejderne fra de to forretninger, som flytter med i den nye i Helligkorsgade.

- Stort set alle medarbejdere kommer med. Butikkerne i midtbyen kører allerede under én butikschef, så vi har allerede tilpasset os, forklarer Søren Thomsen.

Den nye Matas i Kolding midtby bliver kædens 25. forretning under det nye koncept Matas Life, som byder på større butikker med mere plads og større udvalg.

- Vi propper en masse nye mærker ind i den her butik. Jeg vil tro, at der kommer 15-20 nye mærker. Det er alt fra high-end hudpleje, grønne makeup-mærker til større udvalg fra kendte brands som Dior. Og så får vi hele Matas' sortiment i helse i den nye forretning, fortæller Søren Thomsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce