Annonce
Ugeavisen Kolding

Mesterskab i guldsmedekunst på Koldinghus

Fem unge deltager i årets danske mesterskab i guldsmedekunst på Koldinghus. PR foto
I løbet af tre dage vil fem unge lovende og nyuddannede guldsmede kæmpe om den eftertragtede titel om at blive dansk mester i guldsmedehåndværk.
Annonce

Kolding: Fredag 24. maj åbnes dørene til årets danske mesterskab i guldsmedekunst på Koldinghus. Mesterskabet, der arrangeres af de to skoler, der uddanner guldsmede, EUC Lillebælt og Next Uddannelse København, afholdes for 3. gang på Koldinghus, hvor de besøgende har mulighed for på allertætteste hold at se de unge guldsmede udfolde sig.

I løbet af tre dage vil fem unge lovende og nyuddannede guldsmede kæmpe om den eftertragtede titel om at blive dansk mester i guldsmedehåndværk. På konkurrencens første dag får deltagerne udleveret en tegning over et smykke, som de ikke har set før. I løbet af de følgende dage skal de så fremstille en nøjagtig model af smykket. Alle får udleveret materiale og værktøj, der gør dem i stand til at fremstille smykket. Vinderen, der kåres søndag 26. maj kl. 15, er den deltager, der laver den mest præcise model med de flotteste lodninger og den mest nøjagtige finish.

Annonce

Førende museum

- Når det danske mesterskab er henlagt til Koldinghus, er det ikke tilfældigt. Koldinghus har en imponerende samling smykker og korpus og har i en lang periode manifesteret sig som det førende museum for netop dansk smykke- og korpuskunst, siger direktøren for Guldsmedebranchens Leverandørforening Jens R. Møller i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for at lægge slot til DM i Guld. Mesterskabet på Koldinghus er både med til at understøtte Koldings vision som designby og museets satsning på og formidling af smykker. Konkurrencen er også en virkelig god måde at formidle og skabe interesse for et meget gammelt håndværk, som fortsat lever i bedste velgående, siger museumsdirektør for Koldinghus Janus Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce