Annonce
Ugeavisen Kolding

Mette og Camilla valgte at lukke blog med 40.000 følgere: Nu har de sammen startet ny virksomhed

Mette Pedersen (tv.) og Camilla Marie Valbjørn er begge uddannet i Designkultur og Virksomhedskommunikation fra Syddansk Universitet i Kolding, og det var netop på studiet for ti år siden, at de to mødte hinanden og fandt ud af, at de havde en fælles interesse for særligt design og indretning. De er begge bosat i Kolding sammen med deres familier. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Mette Pedersen og Camilla Marie Valbjørn drev i flere år den populære designblog Homesick, men valgte i 2017 at lukke den ned og søge nye udfordringer hver for sig. Nu har de to veninder imidlertid fundet sammen igen, er sprunget ud som selvstændige og har startet fælles kommunikationsbureau med speciale i sociale medier.

Kolding: Først studerede de sammen, så drev de en populær blog sammen, inden de valgte at gå i hver sin retning med hver sin karriere. I starten af året har Mette Pedersen og Camilla Marie Valbjørn imidlertid vækket deres makkerskab til live igen og har startet fælles kommunikationsbureau, som de har givet navnet Amate.

- Jeg har været på barsel et års tid, og så tror jeg bare, at jeg har haft måske lidt for meget tid til at gå og tænke over tingene, siger Camilla Marie Valbjørn grinende og kigger over på den anden side af bordet i det lille kontorlokale, hvor Mette Pedersen sidder:

- Og så har vi faktisk længe snakket om, at det kunne være sjovt at lave noget sammen igen. Vi har jo holdt kontakten ved lige, selvom vi har arbejdet forskellige steder i nogle år, og så virkede det bare som det rette tidspunkt nu, siger Mette Pedersen.

Annonce

Mette og Camillas parløb begyndte, da de som studerende på SDU i Kolding mødte hinanden i 2011 og mere eller mindre med det samme fandt fælles fodslag.

- Jeg tror nærmest, at det var den første dag på studiet, hvor vi kom til at snakke sammen, og så tror jeg ret hurtigt, at vi kunne mærke, at vi klikkede, og at vi blandt andet havde en interesse for bolig og design tilfælles. Så har vi arbejdet sammen i studiegrupper igennem hele uddannelsen, og vi valgte så at starte den her blog, siger Camilla Marie Valbjørn.

40.000 læsere

I 2012, i starten af deres studietid, oprettede Mette og Camilla designbloggen Homesick sammen med en tredje medstuderende. På bloggen skrev de om diverse ting inden for indretning med både trends og boligtips, og selvom det var tiltænkt bare at skulle være et lille hobbyprojekt, så oplevede kvinderne hurtigt, at bloggen blev meget populær.

- Jeg tror, at vi har været nogle af de første, der kastede sig ud i det her med at lave designblogs, og det stak bare helt af, nærmest fra dag et. Vi kunne virkelig mærke, at det var noget, folk havde interesse for, siger Mette Pedersen.

Amate er navngivet efter det engelske udtryk en ven, en ledsager eller en hjælpende hånd til en virksomheds online kommunikation, og så kunne Mette og Camilla godt lide ordet, fordi det også indeholder mange af de bogstaver, som de selv har i deres egne navne. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Hobbyprojektet greb derfor om sig og inddrog mere og mere af deres tid, de begyndte at få penge for at lave kampagner for flere forskellige virksomheder og fik i løbet af cirka fem år opbygget en følgerskare på 40.000 læsere. Det kom derfor også som et chok for mange af de faste følgere, da Mette og Camilla valgte at lukke bloggen helt ned i 2017.

- Der er mange, der har sagt til os, at det virkede som en voldsom beslutning, og om vi ikke har fortrudt det, men det kan vi bare virkelig ærligt sige, at det har vi overhovedet ikke. Det var det helt rette valg for os, for vi havde fået det ud af det, som vi ønskede os, siger Camilla Marie Valbjørn, mens Mette Pedersen nikker bekræftende:

- Vi trængte begge to til at komme videre og gøre karriere, så det gjorde vi i nogle år, før vi så nu har valgt at arbejde sammen igen, siger Mette Pedersen.

Annonce

Ny virksomhed

I januar stiftede Mette og Camilla så kommunikationsbureauet Amate, hvor de tilbyder virksomheder hjælp til online kommunikation i form af både skrift og billeder.

- Nu har vi samlet så mange erfaringer fra både vores tid med bloggen, fra vores uddannelse og fra de jobs, vi har haft i mellemtiden, så vi synes selv, at vi har rigtig meget, vi kan bidrage med i forhold til at løfte de gode historier hos de mindre virksomheder. For dem er der faktisk rigtig mange af, siger Mette Pedersen.

Selvom kvinderne ikke har været i gang med den nye virksomhed i så lang tid endnu, så synes de, at de har fået en god start på livet som selvstændige, til trods for at der er mange nye ting at forholde sig til.

- Vi har den her liggende, siger Camilla Marie Valbjørn og hiver fat i en stor bog med titlen "Iværksætteri i praksis":

- Det er lidt blevet vores bibel, siger hun grinende og fortsætter:

- Men vi forsøger at holde hovedet koldt. Vi har fået de første kunder ind, og vi er meget optimistiske omkring fremtiden, siger Camilla Marie Valbjørn.


Der er mange, der har sagt til os, at det virkede som en voldsom beslutning, og om vi ikke har fortrudt det, men det kan vi bare virkelig ærligt sige, at det har vi overhovedet ikke. Det var det helt rette valg for os, for vi havde fået det ud af det, som vi ønskede os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Ines og Allan fik tatovering sammen, inden han mistede livet til kræft: I dag minder den mig om alt det gode, vi havde sammen

Ugeavisen Kolding

Forening har mistet 500 medlemmer under corona: Men vi skal nok vinde det tabte tilbage

Ugeavisen Kolding

God pinse

Annonce