Annonce
Ugeavisen Kolding

Midtbyen håber på stor travlhed til sommer: Vi er vildt afhængige af det

Sidste år vrimlede det med mennesker i Kolding i sommerferien, og flere butikker talte om, at hver dag føltes som en open by night. Sådan håber citychef Mette Schumacher også, at det bliver i år. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Citychef Mette Schumacher ser frem til et forår med genåbning af frisører, spisesteder og kulturliv, og hun håber, at noget af butikkernes tabte omsætning kan hentes i sommerferien.

Kolding: Med genåbning af frisører, tatovører og andre liberale erhverv er der udsigt til mere liv i midtbyen de kommende uger.

Og når spisestederne efter planen også kan åbne til maj, begynder det at se godt ud igen, mener citychef Mette Schumacher.

- Jeg er rigtig glad for, at de liberale erhverv, vores frisører, har fået lov at åbne nu, det er vi mange, der har glædet os til, og de betyder meget for byen. Men jeg kan også godt mærke, at vi er en halv by nu, så vi mangler rigtig meget spisestederne og kulturen, siger hun.

Citychefens forventning er i første omgang, at foråret bliver stille og roligt i midtbyen, men lige så snart kalenderen viser sommerferie, så skulle det gerne vrimle med mennesker i butikker og på spisesteder.

- Jeg tror, mange bliver hjemme i deres sommerferie i år og allerede har bestilt sommerhus og så videre. Så jeg forventer, at vi får en lige så god sommer som sidste år med masser af liv i byen, men uden at vi forsamler folk.

Hvor vigtigt er det for byens handlende, at sommeren bliver bedre end normalt?

- Vi er vildt afhængige af det, for der er noget, der skal indhentes. Der skal hentes nogle penge, for at butikkerne overlever, så vi skal virkelig have Kolding på kortet som en sommerdestination i år, siger Mette Schumacher.

Annonce

Afventer vacciner

I et almindeligt år ville næste store begivenhed i midtbyen være majmarked, hvor byen normalt er sort af mennesker. Sådan bliver det ikke i år, hvor cityforeningen først og fremmest afventer udviklingen i forhold til forsamlingsforbuddet.

- Jeg tror, vi laver nogle aktiviteter, der vandrer rundt til majmarked, for vi skal passe på, at vi ikke forsamler folk. I det hele taget tager vi det step by step på den her side af sommer, og når folk så er vaccineret, så giver vi den gas, siger hun.


Der skal hentes nogle penge, for at butikkerne overlever, så vi skal virkelig have Kolding på kortet som en sommerdestination i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Annonce