Annonce
Ugeavisen Kolding

Midtbyens restaurationer har drøntravlt: - Det er over al forventning

Ruben Bech og hans medarbejdere hos A Hereford Beefstouw i Kolding har drøntravlt med at servere for de mange turister, som denne sommer besøger midtbyen. Ander restaurationer melder også om travlhed. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Coronakrisen har ikke taget luften ud af Koldings restaurationer, som lige nu har masser af kunder. Det er især danskere på ferie i Kolding, som fylder spisestederne op.
Annonce

Kolding: Mens foråret bedst kan opsummeres som en tragedie for midtbyens spisesteder, der måtte holde corona-lukket fra 18. marts til 18. maj, så er der nu en helt anderledes optimistisk stemning at spore i restaurationslivet. Her nyder man godt af, at mange danskere er blevet her i landet for at holde ferie, og en del af dem lægger vejen forbi Kolding.

Både Trapholt og den store Jim Lyngvild-udstilling på Koldinghus trækker hver dag masser af besøgende til byen, og det mærker man på cafeer og andre spisesteder.

Annonce

Index 130

Hos A Hereford Beefstouw Kolding startede man stille og roligt op i maj, men da lufthavnen i Billund fik lov at åbne, kom der for alvor kunder i restauranten i Helligkorsgade igen. Her er ca. 80 pct. af gæsterne på en normal hverdag nemlig erhvervskunder.

Lige nu er der mere travlt i restauranten, end der plejer at være i juli.

- Vi ligger i index 130, så det er flot. Der er mange turister i byen, som kommer for at spise både til frokost og aften, så vi har drøntravlt. Det er dejligt at se, at folk er ude og spise, fortæller indehaver Ruben Bech.

A Hereford Beefstouw får både besøg af tyskere og nordmænd, men der er flest danskere ved bordene.


Vi ligger i index 130, så det er flot. Der er mange turister i byen, som kommer for at spise både til frokost og aften, så vi har drøntravlt. Det er dejligt at se, at folk er ude og spise.

Ruben Bech, A Hereford Beefstouw Kolding


Smilet er retur hos parret bag Restaurant Valdemar i Adelgade, Dorthe Bichel og Peter Møller. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Annonce

Laver december-omsætning

Indehaverne af Restaurant Valdemar i Adelgade fravalgte at få lønkompensation men sagde i stedet alle medarbejdere op, da coronanedlukningen kom. Nu er alle tidligere ansatte tilbage på job igen.

- Stille og roligt er vi kommet tilbage på niveau, og det er mere, end vi turde håbe på. Der er mange endags-turister i byen, og vi har mange gæster fra Koldinghus. Det er over al forventning, og det er også det, jeg hører fra kollegerne, fortæller indehaver Peter Møller.

I restauranten er der travlt både til frokost og aften.

- De sidste to uger har vi været helt oppe og lave december-omsætning. Det er bare fordelt ud over hele ugen i stedet for kun i weekenden.

Normalt holder Valdemar lukket to uger i sommerferien for at få vagt- og ferieplan til at gå op.

- Men det vil vi ikke fremadrettet, for vi kan se, at der er mange mennesker i byen, lyder det fra Peter Møller.


De sidste to uger har vi været helt oppe og lave december-omsætning. Det er bare fordelt ud over hele ugen i stedet for kun i weekenden.

Peter Møller, Restaurant Valdemar


Annonce

Næsten fuldt hus

Også hos restaurant Over Aaen i Søndergade er smilet vendt tilbage.

- Vi har mange gæster, så vi skal ikke klage. Det går godt, fordi mange har ferie og bliver hjemme i Danmark, fortæller restaurantchef Adele Rottova.

Hun mangler lige de sidste 10 pct. besøgende, inden hun er på niveau med juli sidste år.

- Men i forhold til hele corona-situationen, så synes vi, det er smukt, at vi næsten har fuldt hus.

Der er næsten fuldt hus igen hos restaurant Over Aaen i Søndergade. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce