Annonce
Ugeavisen Kolding

Milliondyr renovering af midtbyen nærmer sig sin afslutning: Det betyder enormt meget for livet i byen

Jørn Pedersen har her taget plads på de nye bænke på Knudepunktet, den tidligere Tombolaplads, hvor besøgende i midtbyen har mulighed for at sidde og tage et hvil eller drikke en kop kaffe. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Kolding midtby har over de seneste måneder gennemgået en omfattende renovering med blandt andet nye bænke og mere beplantning. Ændringerne beløber sig til 25 millioner kroner, og spørger man borgmester Jørn Pedersen (V), er resultatet alle pengene værd.

Kolding: Besøgende i midtbyen har de seneste mange måneder måttet danse uden om afspærringshegn, gravemaskiner og orange kegler, men i slutningen af april står størstedelen af den omfattende renovering færdig.

- Det har i flere år været et ønske at forskønne midtbyen, så det er dejligt at se, at en del af det nu står færdigt, og jeg glæder mig meget over, at mange af de ting, som borgerne godt har kunnet tænke sig, med eksempelvis flere siddepladser, er blevet en realitet. Det betyder enormt meget for livet i byen, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V), som blandt andet fremhæver, at en stor del af læsernes forslag i Ugeavisens Brug din by-kampagne er blevet til virkelighed.

Foruden flere siddepladser på både Søndertorv og Knudepunktet, det tidligere Tombolapladsen, er de 25 millioner også gået til ny belægning, nye lamper og mere beplantning. Alt sammen ting, som borgmesteren har en klar forventning om, vil få flere til at tage ophold i midtbyen.

Annonce

- Nu skal vi jo lige for alvor have gang i det hele igen efter coronanedlukningen, og det er svært at sige, om det får flere herned. Jeg tror dog på, at det kan få flere til at blive i byen i en længere periode end tidligere, og det er jo også med til at skabe endnu mere liv i gaderne, siger Jørn Pedersen.

Ikke uden kritik

Renoveringen af midtbyen har ikke været uden kritik, særligt i forbindelse med den store legeskulptur, som er blevet sat op på Vestertorv i området ved kirken.

- Nogle i kirken mente, at det forstyrrede kigget til bygningen, men det har jeg umiddelbart svært ved at se. Jeg synes tværtimod, at det er dejligt at opleve, hvor mange børnefamilier der har glæde af, at legeskulpturen er blevet sat op, siger Jørn Pedersen.

Foruden legeskulpturen er der desuden flere legestationer på vej rundt om i byen, ligesom borgmesteren også peger på, at mere kunst i gadebilledet er en del af de fremtidige planer for midtbyen.

- Jeg ved, at der blandt andet er nogle studerende, som lige nu sidder og arbejder på at udvikle noget kunst, som kan blive placeret rundt om i gågaderne. Så der kommer til fortsat at ske en masse ting i midtbyen, siger Jørn Pedersen.

Borchs Gård, som også er en del af den omfattende forvandling, er den sidste del af renoveringen, som står færdig til sommer.

- Der er sikkert nogen, der godt kunne have tænkt sig undergrundsparkering under Borchs Gård, men det er trods alt ikke helt realistisk. Til gengæld ser jeg frem til, at man får mulighed for diverse storskærmsarrangementer og lignende, som også kan lade sig gøre, når den står færdig, siger Jørn Pedersen.

Om renoveringen

I midten af april sidste år afsatte et enigt Kolding Byråd 82 millioner kroner til grønne oaser, nye legepladser og vedligeholdelse i Kolding midtby, Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld og en række landsbyer for at holde hånden under beskæftigelsen under coronakrisen.

Kolding midtby har fået et markant løft på 25 millioner kroner.

Udviklingen af midtbyen bygger på de erfaringer, som kommunen har høstet de senere år med midlertidige byrumsprojekter på f.eks. Knudepunktet og i Biblioteksparken. Planerne følger også kommunens bymidteplan og bydesignguiden, som en bred kreds af midtbyens interessenter har været med til at udvikle.


Jeg tror dog på, at det kan få flere til at blive i byen i en længere periode end tidligere, og det er jo også med til at skabe endnu mere liv i gaderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce