Annonce
Ugeavisen Kolding

Min Tro: "Jesus elsker mig, præcis som jeg er"

Carsten Mikkelsen har altid haft et ganske særligt forhold til Jesus. Han holder derfor meget af det multifarvede maleri, der hænger i fællessalen i missionshuset Bethel. Foto: Benedikte Christine Rasmussen

Indre Mission har været et fast holdepunkt gennem hele Carsten Mikkelsens liv. For ham handler tro nemlig om mere end blot kirke og bøn.

Annonce

Kolding: I Missionshuset Bethel på Tøndervej viser Carsten Mikkelsen rundt i de lokaler, hvor Indre Mission Kolding holder til. Et hus, der har stor betydning for Carsten og det religiøse fællesskab, han har været en del af siden barnsben. Ved et multifarvet maleri i missionshusets fællessal stopper han op for at betragte det utraditionelle, grafiske tryk af Jesus på korset.

- Det er som om, at han ser direkte ind i sjælen på én. Man kan mene om maleriet, hvad man vil, men jeg føler, at jeg ser noget helt særligt i hans blik, siger Carsten med et lys i øjnene, der indikerer, at netop Jesus har en særlig plads i hans hjerte. En plads, som også sølvkorset omkring Carstens hals vidner om.

- Korset minder mig konstant om det kærlighedsforhold, der findes mellem Jesus og jeg. Han sætter mig fri fra skyld og skam, fordi Jesus elsker mig, præcis som jeg er.

Skriv til Ugeavisen

I serien 'Min Tro' sætter vi fokus på mennesker i Kolding, som praktiserer forskellige religioner. Men tro findes i mange forskellige former - også dem, der ikke vedrører de anerkendte religioner. Så hvad tror du på? Fortæl os om det på becra@ugeavisen.dk.

På app'en 'Bibeltid' læser Carsten dagligt passager fra Bibelen. Ved ofte at læse i Bibelen føler Carsten, at han tager Gud med i de store såvel som de små ting i daglidagen. Foto: Benedikte Christine Rasmussen
Annonce

Fordomme besejres med forståelse

At være en del af Indre Mission har gjort, at Carsten indimellem har stødt på fordomme udefra. Men det er ikke noget, der har kunnet slå ham ud af balance i sin tro.

- Fordomme gør mig nu ikke så meget, så længe jeg kan få lov til at fortælle. Men man kan hurtigt blive bange for, at folk tror, at man er ude på at pådutte dem noget. Derfor fortæller jeg ikke nye mennesker om min tro, med mindre de spørger ind til det. Man er dog nødt til at møde os ansigt til ansigt, hvis man gerne vil forstå, hvad det er for et fællesskab, vi har her, siger Carsten og peger ud mod rummet, der mest af alt minder om et moderne forsamlingshus med runde kaffeborde og et hyggeligt sofahjørne. Her er alle velkomne, fortæller han. Også hvis man ikke i forvejen har kendskab til Indre Mission.

For Carsten handler kristentro ikke om, hvorvidt man er meget eller lidt troende. Ifølge ham kan kristentro ikke gradbøjes. Der er derfor heller intet krav om, at man i Indre Mission skal kunne bibelen fra ende til anden, fortæller han, og hiver dernæst sin mobiltelefon frem fra lommen.

- Der er nogle ting i Bibelen, jeg finder meget relevante, og andre er mindre vigtige. Det vigtigste er fortællingen om Jesus, der er den røde tråd gennem hele Bibelen. Lige for tiden læser jeg forskellige uddrag på den her app, der hedder 'Bibeltid'. Den sidder jeg ofte med i toget på vej til arbejde, for det er virkelig en god måde at starte dagen på. Jeg er generelt glad for alle former for litteratur, men ved at læse i Bibelen føler jeg, at jeg tager Gud med ind i min dagligdag i både de store og små ting.

Indre Mission

Indre Mission er en kristen bevægelse tilknyttet Folkekirken. Den blev oprindeligt oprettet i midten af 1800-tallet med det formål at missionere internt i kirken. Missionsbevægelsen har et stærkt forhold til Bibelen, og ofte lægges der særlig stor vægt på troen på Jesus Kristus.De personer, der er tilknyttet missionsbevægelsen, kaldes Indre Missions venner eller blot missionsfolk. Missionsfolkene er ofte ivrige kirkegængere, og derudover mødes de lokalt i missionshusene typisk på hverdagsaftener.

I dag findes 398 afdelinger af Indre Mission fordelt i hele landet. I missionshuset Bethel i Kolding er der cirka 70 missionsfolk tilknyttet.

Annonce

Fælles om livets op- og nedture

I sine unge år fandt Carstens kærligheden i Indre Mission. Det skete på en bibelcamping, hvor han mødte Annie. Siden blev de gift og fik to sønner, der også er vokset op i Indre Mission. Om onsdagen møder Annie og Carsten som regel op i missionshuset, hvor de med de øvrige venner af huset beder sammen og afholder arrangementer.

- Vi deler også helt personlige ting med hinanden. Jeg har stået i flere situationer i mit liv, hvor jeg ikke ville vide, hvor jeg skulle gå hen, hvis jeg ikke havde fællesskabet i Indre Mission.

I det kristne fællesskab er Carsten og familien nemlig ikke blot omgivet af mennesker, der tror på det samme. De er omgivet af venner, der deler, støtter, hjælper og beder for hinanden gennem livets op- og nedture. Det fik Carsten for alvor at mærke, da Annie blev ramt af cancer for halvandet år siden.

- Vi var nogle fra fællesskabet i Indre Mission, der samledes hjemme hos os, hvor en præst salvede hende. Vi bad sammen for, at hun skulle blive rask. På den måde lagde vi Annie i Guds hænder. Der var intet mystisk ved det. Det var bare en utrolig stærk oplevelse. Senere kom der også én fra fællesskabet i Indre Mission med en gavekurv, for at vise støtte til Annie og vores familie.

Annonce

Håbet som grundtone i livet

Gennem Annies sygdom har det til tider været svært for Carsten at forstå, hvorfor Gud ikke bare kunne gribe ind og bekæmpe kræften. Blot fordi man er stærk i sin tro, betyder det ikke, at man ikke kan blive rystet i den og opleve tvivl, fortæller han.

- Men det er samtidig i de svære tider, at man genfinder håbet og kontakten til Gud. Som kristen bliver jeg ikke fritaget for modgang, men jeg får tilgivelse og troen på det evige liv som en gave. Ja, helt ufortjent. Jeg ved, at jeg på et tidspunkt vil møde Jesus i egen person. Det giver mig håb, og netop håbet har altid været en grundtone i mit liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce