Annonce
Mindeord

Mindeord om Niels Erik Thrane

N.E. Thrane. Arkivfoto: Peter Tougaard
Annonce

Kolding: Viceborgmester Søren Rasmussen skriver følgende mindeord om fhv. redaktør Niels Erik Thrane:

Det er med sorg jeg har modtaget meddelelsen om fhv. redaktør Niels Erik Thranes død efter længere tids sygdom.

N.E. Thrane vil især blive husket for sit mangeårige virke på Kolding Folkeblad, hvor hans sylespidse pen satte sit tydelige præg på avisen og gjorde artikler og ledere særdeles interessante og læseværdige. Bed han sig fast i en historie om magthaverne, blev han ved og ved, til hver en sten var vendt i sagen.

Den meget spidse pen kom også gæsterne ved Kolding Revyen til gode, hvor ”ofrene” for hans satire blev spiddet med finesse og vid.

Han havde også et stort hjerte, særligt for dem der ikke kunne tale for sig selv. Det kom til udtryk i hans arbejde i bestyrelsen for Boligselskabet Lejerbo og særligt i Kolding Ældreråd, hvor jeg havde den store glæde at samarbejde med ham. Man kunne være helt sikker på, at Thrane var klar til kamp, hvis nogen blev svigtet, eller der var fare for de ville blive det. Både i tale og skrift havde han ordet i sin magt. Han kunne med få, men velvalgte ord, fremstille en sag, så man kun vanskeligt kunne være imod hans synspunkt. Altid med et glimt i øjet og et lille smil under det velplejede overskæg.

Jeg lærte ham godt at kende i min ungdom, da han skrev min fars erindringer ”Altid på vej”. Det fascinerede mig at opleve, hvordan de to, der ofte havde haft meget robuste meningsudvekslinger i avisen, respekterede hinanden. Med Thrane var det aldrig personligt, og han levede i den grad op til grundlæggeren af ”hans” avis, Chresten Bergs motto: ”Gå aldrig på akkord med uretten”. Thrane gjorde virkelig de ord til sine.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce