Annonce
Ugeavisen Kolding

Mirelle og Thomas har selv haft kræft tæt inde på livet: Nu står de bag stor pantindsamling til fordel for knæk cancer

Thomas Viktor og Mirelle Louise Poulsen har været drivkræfterne bag at få en pantindsamling stablet på benene hos Davidsen Tømmerhandel. Indtil videre har de skrabet cirka 1600 kroner sammen og har regnet sig frem til, at der er cirka for 100 kroner i en pantsæk, som Mirelle i sin fritid kører til Horsens og afleverer hos en pantstation. Indsamlingen fortsætter helt frem til oktober, hvor det store knæk cancer-show løber af stablen. Trøjerne, med knæk cancer-logo, som Thomas og Mirelle har på her, har alle medarbejderne på hver fredag for at minde om indsamlingen til det gode formål. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I de seneste par uger har medarbejderne hos Davidsens Tømmerhandel på Platinvej samlet pant til fordel for knæk cancer. Ideen står Mirelle Louise Poulsen og Thomas Viktor bag, og indsamlingen har allerede kastet flere gode historier af sig og givet mod på at samle ind til flere gode formål.

Kolding: I lidt over to uger har medarbejderne hos Davidsen Tømmerhandel på Platinvej samlet alt, hvad de kunne finde af tomme flasker og dåser, smidt i store sække og i fritiden kørt til en stor pantstation i Horsens. Alt sammen for at skrabe penge ind til fordel for knæk cancer.

Bag initiativet står ekstern sælger Mirelle Louise Poulsen og afdelingsleder Thomas Viktor, som begge har haft sygdommen tæt på.

- Thomas' far døde for 20 år siden, og jeg mistede min farmor til kræft tilbage i slutningen af februar. Jeg var med på sidelinjen under hendes forløb, hvor jeg kunne se, hvor stor en forskel det gør, at der er penge til hjælp til pårørende, til forskning og alle de her ting, så det gav bare rigtig god mening at stå sammen om at bakke op om det. For vi er desværre alle sammen berørte af kræft på en eller anden måde, siger Mirelle Louise Poulsen.

Annonce

At det lige blev pant, der skulle være måden at samle penge ind på, er ingen tilfældighed. Vand- og sodavandsflasker og dåser med energidrik er nemlig fast inventar hos mange af deres kunder.

- Vi har udelukkende erhvervskunder, der kommer hos os, og vi har bare så mange gange set, hvordan de der pantflasker nærmest vælter ud af håndværkerbilerne, når de holder ind her, og det er spildte penge, at de bare bliver kylet i en skraldespand et sted, siger Thomas Viktor.

Flere gode historier

Selvom medarbejderne hos Davidsen blot har været i gang med at samle pant ind i lidt over to uger, så har man allerede oplevet stor succes hos både kunder og ansatte.

- Vi havde blandt andet en ansat, hvis søn holdt 21 års fødselsdag, og han kom simpelthen og afleverede pant fra hele festen, og vi har bare rigtig mange af den type historier, siger Mirelle Louise Poulsen og fortsætter:

- Vi har mange ansatte, som har været hjemme og tømme garagen for pant. Vi har nabo-virksomheder herude i området, som har været ovre og aflevere deres pant, så det har virkelig været helt fantastisk at opleve den opbakning, der har været til det, siger hun.

Foruden at samle pantflasker ind så har Davidsen også fået doneret forskellige produkter fra diverse virksomheder, og hver uge har de en ny ting på auktion i form af blandt andet diverse haveudstyr, som deres kunder kan byde på via en opsat tavle i butikken.

- Vi havde en, som kom ind og bød 2500 kroner for en højtryksrenser, som ellers havde en lavere værdi, hvilket han også fik at vide. Men det her med knæk cancer er bare så vigtig en sag for ham, at det beløb ville han gerne bare donere, siger Thomas Viktor.

Annonce

Mod på mere

Indtil videre har medarbejderne hos Davidsen Tømmerhandel fået samlet cirka 1600 kroner sammen i pant. Ligegyldigt hvor meget det endelige beløb ender med at lyde på, så har Mirelle og Thomas dog allerede planlagt, hvordan pengene skal overrækkes til knæk cancer. Mere eller mindre i hvert fald.

- Vi ved, at vi skal have købt sådan en stor gavecheck, hvor vi kan skrive beløbet på, siger Mirelle Louise Poulsen, mens Thomas Viktor tager over:

- Ja, så må vi lige se på, hvordan vi får pengene doneret. Jeg har aldrig gjort sådan noget før, men det finder vi jo nok ud af, siger han grinende.

En ting er de to dog sikre på. Når indsamlingen til knæk cancer er ovre, så skal de have gang i et nyt projekt.

- Det er indtil videre gået så godt, og det giver mening at have noget fælles at støtte op omkring, så vi fortsætter helt sikkert til næste år også, siger Thomas Viktor.

Skulle man ligge inde med nogle pantflasker, man gerne vil donere, er man velkommen til at svinge forbi Davidsen Tømmerhandel på Platinvej og smide flaskerne i beholderen foran butikken.


Vi havde en, som kom ind og bød 2500 kroner for en højtryksrenser, som ellers havde en lavere værdi, hvilket han også fik at vide. Men det her med knæk cancer er bare så vigtig en sag for ham, at det beløb ville han gerne bare donere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Budget med bagsider

Ugeavisen Kolding

Lidt mere velfærd

Annonce