Annonce
Ugeavisen Kolding

Mit Univers: Dine, mine og vores - eller bonusbørn

Annonce

Børn er en af de dejligste ting i verden. Det ved jeg, for jeg har selv tre. "Har du det Annette?", vil dem der kender mig sikkert sige. "Er der noget, vi ikke har fået med? Du har da kun et!"

Godt, jeg går til bekendelse. Ja, jeg har godt nok kun født den ene selv, Nicolai på 29, men de to andre, Frederikke, 22, og Caroline, 19, kom som en bonus, da jeg for otte år siden mødte prinsen på den hvide hest, min dejlige mand Bjarne. Jeg stod i mit prinsessetårn og skuede ud af vinduet, da han, som i eventyrene, dukkede op og bad om min hånd. Eller, sådan husker jeg det i hvert fald :-) Nu kunne jeg leve lykkeligt til mine dages ende med min mand og tre børn. Som bonusmor. Bonusmor? Hvor stod det lige henne i eventyret?

I begyndelsen var der kaos. Jeg havde pludselig tre nye mennesker i mit hus, som skulle indrette sig efter mine regler og normer, og jeg efter deres. Desuden skulle vi alle fem til at forholde os til hinanden som en stor familie i stedet for to. Vi var til tider ved at rive håret af hinanden de første par år. Tålmodigheden blev sat på prøve for os alle, da nye regelsæt skulle opstilles og personlige grænser skulle overskrides. Mit prinsesseslot og min lille familie skulle forandres til en familie på fem i et parcelhus i Kolding. Eventyret måtte skifte genre.

I dag er alt dette otte år siden, og når jeg ser mig selv i spejlet, ser jeg en lykkelig kvinde. Jeg elsker min familie på fem, Nicolai og mine to bonuspiger. De er blevet nogle skønne bonusbørn, som jeg for alt i verden ikke kunne undvære. Alle tre børn bor i byen (Caroline er endnu ikke fløjet fra reden), så vi har glæde af dem flere gange om ugen.

Så til jer derude, som er en del af denne tids moderne familier, kan jeg kun sige: Giv det tid. Snak med hinanden om både godt og ondt. Kæmpe for det, og vigtigst af alt: Vær klar til, at dit eventyr skal til at skifte genre.

Alt nyt er svært, men når man kommer ud på den anden side, og historien fortsætter i nye rammer, får man så meget ekstra. Kvinden i spejlet smiler tilbage til mig og blinker kækt med øjet. "I har gjort det godt bonusfamilie," siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce