Annonce
Ugeavisen Kolding

Mit Univers: Når robotterne overtager vores jobs , hvad så?

Annonce

Vi er midt i et opsving, men også midt i en verdensomspændende omstilling, der kommer til at ændre på jobtyper og medarbejderbehov. Lige nu taler vi om mangel på arbejdskraft i flere sektorer, og flere af vores lokale virksomheder har meldt om mangel på personale, men det kan hurtigt ændre sig.

Hvad sker der om lidt, når robotter forventes at overtage en stor del af de arbejdspladser, vi kender i dag. Lastbiler og busser har snart ikke længere brug for chauffører, og kassedamer er en uddøende race. I Sverige forventer man, at halvdelen af arbejdstyrkens nuværende jobs vil blive overtaget af robotter!

Hvis udfordringen er, at robotter overtager vores jobs, hvad er så svaret? Her i Kolding kan en del af løsningen meget vel være vores blomstrende turismesektor. Området skaber allerede nu mange arbejdspladser, men har langt fra har opbrugt sit potentiale. Betjening i restauranter, guidede ture, betjening af attraktioner og mange andre services forbundet med turisme kræver fysiske medarbejdere. Det vil tage rigtig lang tid, før vi ikke ønsker at møde mennesker, når vi rejser rundt. Hertil kommer at de job, der skabes i turismen, er direkte forbundet til vores område og kan ikke flyttes væk.

Selv under finanskrisen er hele oplevelsessektoren vokset med flere procent hvert år, og det er et område, der fortsat vil udvikle sig. De seneste to år er turismen i Kolding kommune vokset med ikke mindre end 10 pct. I Kolding har vi en stor samling af stærke turistattraktioner med fyrtårne som Trapholt, Koldinghus, Christiansfeld, Skamlingsbanken og Geografisk Have samt mange andre spændende turistvirksomheder, som skaber et stærkt fundament. Verdens befolkning bliver hele tiden rigere og vil gerne bruge penge på oplevelser, så lad os hoppe på et vindertog og skabe mange flere turismejobs til gavn for fremtidens Kolding.

Verdens befolkning bliver hele tiden rigere og vil gerne bruge penge på oplevelser, så lad os hoppe på et vindertog og skabe mange flere turismejobs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce