Annonce
Ugeavisen Kolding

Modetøj fra seks årtier: Ny butik med vintage-tøj åbner i Østergade

I sin butik på Instagram er det især kjoler, Freja Bjørnstrup sælger mange af, men man vil kunne finde alle typer tøj hos Decades Vintage, når butikken i Østergade åbner fredag i denne uge. Foto: Steffen Nielsen
Der er gammelt modetøj til både mænd og kvinder på bøjlerne i den nye butik Decades Vintage, som åbner fredag i Østergade.

Kolding: Tanken om at åbne en butik har længe rumsteret i baghovedet på Freja Bjørnstrup.

De seneste tre år har hun solgt vintagetøj på instagramprofilen Decades Vintage Shop, og hun har også tidligere arrangeret stort vintage-marked i Kolding. Nu tager hun så springet og åbner en fysisk butik i Østergade 1B.

- Det har været en drøm, lige siden jeg startede med vintage. Jeg forsøgte mig med nogle events, og det gik fint, men så kom corona og satte alt på pause, og pludselig kom det bare til mig, at det var nu, jeg havde lyst til at åbne en butik, forklarer Freja, som i december stoppede på sit studie på SDU og derfor i øjeblikket har tid til at fokusere 100 procent på sin forretning.

Annonce

I butikken kan man finde modetøj fra 1960'erne og frem til både mænd og kvinder, og netop den slags tøj tror Freja Bjørnstrup på, at der er et marked for i Kolding.

- Jeg tror, at det er det, Kolding har brug for, for der er ikke nogen vintage-butikker her. Jeg prøver at lade være med at have så mange forventninger, men det virker, som om der er stor interesse, så jeg håber, at der kommer mange forbi, når jeg åbner, siger Freja Bjørnstrup.

Mange stopper op

Målgruppen for Decades Vintage er ganske bred, mener Freja Bjørnstrup. Det er i hvert fald hendes erfaring fra den digitale udgave af butikken.

- På Instagram er det virkelig bredt, hvem der køber tøjet. Det er alle aldre og stile. Og jeg kan også se, at det er meget forskellige typer, der stopper op og kigger ind ad vinduerne, mens jeg gør butikken klar.

I første omgang er Freja alene om at drive butikken, men håbet er, at der kan blive økonomi til at få en ansat i butikken. Det bliver der nemlig brug for, når hun til efteråret begynder at studere designkultur og økonomi på SDU.

- Så jeg ønsker da at få en medarbejder ind. Men jeg har også familie, venner og kæreste, som støtter op om det og hjælper til, når der er brug for det, fortæller hun.

Decades Vintage

Ud over den nye butik i Østergade 1B består Decades Vintage af en webshop og en instagramprofil, som også bliver brugt til salg af vintage-tøj.

Butikken i Østergade åbner første gang fredag 14. maj og vil følge City Koldings åbningstider.

Se mere på decadesvintage.dk

Freja Bjørnstrup har brugt de seneste uger på at sætte den tidligere cafe i Østergade 1B i stand. Det ses blandt andet på væggene, der er blevet malet i forskellige pastelfarver. "Jeg er gået efter at adskille mig fra de almindelige genbrugsbutikker med farverne og billeder på væggene," forklarer hun. Foto: Steffen Nielsen
Decades Vintage holder til i de lokaler, der indtil slutningen af 2020 husede cafeen Pukka Mocha. "Det er de helt perfekte lokaler," siger Freja Bjørnstrup.


Jeg prøver at lade være med at have så mange forventninger, men det virker, som om der er stor interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Budget med bagsider

Ugeavisen Kolding

Lidt mere velfærd

Ugeavisen Kolding

Vi og ikke dem og os

Annonce