Annonce
Ugeavisen Kolding

Morten er selvlært tjener: Nu får han ansvaret for en af byens populære restauranter

- Min opgave er at give folk en fantastisk oplevelse og vise Kolding, at vi har nogle helt særlige pizzaer, men at vi også kan meget mere end det. Her er vi både hyggelige og skæve, fortæller Morten Bach Sørensen, der er ny restaurantchef på Gorm's på Akseltorv i Kolding. Foto: Gorm's/Gary Britton
Allerede som ung tabte Morten Bach Sørensen sit hjerte til restaurationsbranchen, og efter en afstikker til en æggebakkefabrik i Tønder er han nu retur i Kolding, hvor han netop er startet som restaurantchef hos Gorm's på Akseltorv.
Annonce

Kolding: Han er købmandsuddannet, men har tilbragt det meste af sit arbejdsliv på gulvet i diverse restaurationer som tjener og restaurantchef.

For efter læretiden i en gammeldags købmandsforretning i Aalborg flyttede Morten Bach Sørensen til Silkeborg og fik job som tjener i en restaurant med vokseværk.

- Ejerne ville gerne åbne en restaurant i Roskilde, så jeg blev spurgt, om jeg kunne tænke mig at blive restaurantchef der, og så tog jeg til Roskilde.

Han var midt i 20'erne, da han pludselig stod med ansvaret for en nyåbnet restaurant.

- Det var stort, at de viste mig den tillid. Der brugte jeg meget tid i nogle år, husker Morten Bach Sørensen.

Han har lært tjenerfaget ved at arbejde sig frem, og netop derfor har han haft lyst til at prøve mange forskellige typer restauranter af.

I Kolding har han både været på Hotel Koldingfjord og restaurant Marinaen.

- Jeg har været mange steder, for det, der har været vigtigt for mig, har været at lære branchen at kende. Jeg synes, det var spændende at lære faget på min egen måde.

Jeg tog en chance med arbejdet på fabrikken, som har vist mig, at jeg også må være ærlig overfor mig selv og sige, at jeg ved godt, hvor jeg skal være; og det er i en restaurant.

Annonce

Afstikker til Tønder

Men der har også været tvivl undervejs. Tvivl om branchen nu var den rette.

- For et par år siden tog jeg en afstikker til en æggebakkefabrik i Tønder, hvor jeg arbejdede på lageret i syv måneder. Jeg trængte til et pusterum og at komme væk fra branchen, for jeg var træt. Jeg havde arbejdet meget, så jeg havde fået nok af det hele.

Men på lageret i Tønder dukkede savnet af livet i en restaurant hurtigt op igen. Og nu er Morten retur på gulvet for at blive.

- Jeg har været lidt en flyvsk mand, men jeg er blevet mere moden med alderen. Jeg hungrer ikke længere efter at skulle ud og skifte. Og det gør mange tjenere i dag, man er typisk et år eller to det samme sted, og så vil man ud og opleve noget nyt. Jeg tog en chance med arbejdet på fabrikken, som har vist mig, at jeg også må være ærlig overfor mig selv og sige, at jeg ved godt, hvor jeg skal være; og det er i en restaurant.

Annonce

Kender Kolding

Selvom Morten i sin tid stod i lære i Aalborg, så er han faktisk vokset op her på egnen, hvor han boede med sin mor i Viuf og gik på Alminde Viuf Fællesskole. I dag er han bosat i Toftlund med sin kæreste og bonusdatter, men han er glad for rent arbejdsmæssigt at være tilbage i Kolding, hvor han netop er startet som restaurantchef hos Gorm's på Akseltorv.

- Jeg kender Kolding, og jeg har også fået nogle gode stamgæster her i byen. Så man har sat et præg, og det er dejligt.

For Morten er ambitionen at blive på Gorm's i mange år.

- Jeg vil gerne slå mig til ro, og det vil jeg gerne på Gorm's, for de har et super koncept og har meget styr på sagerne. Så der føler jeg, jeg passer ind.

Han har ansvaret for restaurantens 17 tjenere, og ambitionen er klar.

- Min opgave er at give folk en fantastisk restaurantoplevelse og vise Kolding, at vores berømte pizzaer blot er en del af det, vi serverer. Og så vil vi skabe en god stemning for alle gæster. Her er vi både hyggelige og skæve, slår Morten fast.

Han drømmer om at få skabt det bedste tjenerteam i byen og få plantet Gorm's tydeligt på Koldings menukort.

- Gorm's har søgt en, der kender Kolding, og det har de fået i mig. Jeg elsker gæster og at være imødekommende og snakke med dem. Det gør mig glad og stolt, når gæsterne går glade herfra. Der skal så lidt til at overraske gæster positivt i dag, siger Morten og giver som eksempel, at han godt kan lide at holde døren for kunderne.

Morten blev ansat som chef på Gorm's blot 20 dage før, Danmark blev lukket ned på grund af coronavirus. Så nu glæder han sig til at komme i arbejdstøjet igen.

- Jeg er her selv for at møde mine gæster og være sikker på, at mine tjenere møder gæsterne som jeg og Gorm's gerne vil have. Så nu kriller det hele bare for igen at få gæster i restauranten.

Gorm's genåbnede torsdag 28. maj.

Morten Bach Sørensen

45 år, bor med sin kæreste og bonusdatter i Toftlund.

Opvokset i Viuf.

Uddannet købmand.

Selvlært tjener og restaurantchef.

Har blandt andet arbejdet på Hotel Koldingfjord og restaurant Marinaen.

Startede i februar som restaurantchef hos Gorm's på Akseltorv.

Bruger fritiden på løb, gode venner og familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce