Annonce
Ugeavisen Kolding

Mountainbikespor, sti og flere træningsfaciliteter på vej i Hylkedalen

Mountainbikesporet, vandrestien og træningsfaciliteterne forventes at stå klar i løbet af foråret 2021. Foto: PR
Interessen for at få den daglige motion i naturen er støt stigende, ikke mindst i under coronanedlukningen. I Hylkedalen bliver der flere muligheder for at vandre, cykle og træne i løbet af foråret.

Kolding: Arbejdet med at etablere et nyt mountainbikespor er i fuld gang. I løbet af foråret anlægger Kolding Kommune også en ny vandresti i Hylkedalen fra trailcenteret til Hylkedalvej nord for Seest Mølleå. Nu er også nye træningsfaciliteter til styrke, bevægelse og balance på vej ved trappen i skræntskoven neden for trailcenteret.

Det nye mountainbikespor, også kaldet MTB-spor, bliver i første omgang på to kilometer, men planen er en rundtur på fire til fem kilometer med udgangspunkt fra det nye trailcenter.

- Det nye MTB-spor er et blåt spor efter dansk standard, hvilket er en let sværhedsgrad. Vi arbejder på med tiden at kunne udvide det blå spor med røde og sorte loops til de mere øvede ryttere, forklarer Nanna Winbladh, projektleder ved by- og udviklingsforvaltningen.

Det er professionelle MTB-sporbyggere, der anlægger det nye MTB-spor i samarbejde med de lokale mountainbikeklubber. Klubberne har bidraget med input til linjeføringen både i terrænet og på onlinemøder.

Arbejdet med etableringen af det nye MTB-spor er i fuld gang. Sporet forventes færdigt i løbet af foråret 2021. Foto: PR


Annonce

Vandresti på vej

I samme område som MTB-sporet anlægger Kolding Kommune også en vandresti. Stien skal på sigt føres over det kommende klimadige og kobles på den eksisterende sti fra Ravnsbjerg Skov til Hylkedalen. I Hylkedalen opføres to klimadiger, begge med stiadgang, som en del af klimatilpasningsprojektet Seest Mølleå, der udføres i samarbejde med Blue Kolding.


Vi arbejder på med tiden at kunne udvide det blå spor med røde og sorte loops til de mere øvede ryttere.

Nanna Windbladh


Sidste år anlagde Kolding Kommune en ny trappe i Skræntskoven tæt ved trailcenteret for at give bedre adgang til Hylkedalen. På denne strækning bliver der nu etableret faciliteter til træning og balance for både børn og voksne.

Både MTB-spor, vandresti og træningsfaciliteter forventes at stå klar i løbet af foråret 2021. Skiltning og ruteafmærkning af ruterne sker løbende og koordineres med anlægsprojektere i klimaprojektet, der forventes påbegyndt i sommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce