Annonce
Ugeavisen Kolding

Mungo Park Kolding og slottet i nyt tæt parløb

Sophie Lauring og Steen Rosenvinge Lundbye, teaterdirektør og kulturarvschef, var sammen på scenen for at fortælle om deres samarbejde, da Mungo Park Kolding forleden holdt sin årlige sæsonlancering. I den kommende sæson samarbejder de om to meget forskellige teaterprojekter. Foto: John A. Petersen
Efter forestillingen "Øjenvidner" om branden på Koldinghus har slottet og Mungo Park Kolding fået mod på mere samarbejde. Det sker ad to omgange i teatrets kommende sæson, der blev præsenteret for publikum forleden.
Annonce

Kolding: Da Koldinghus i fjor fejrede sit 750 års jubilæum, stod naboen klar til at hjælpe festen i gang. Mungo Park Kolding sendte skuespillere op på slottet for at spille stykket "Øjenvidneberetninger", som på en helt ny og forfriskende måde fortalte historien om branden på Koldinghus.

Samarbejdet gik så godt, at de to kulturinstitutioner har fået mod på meget mere samarbejde. Det sker allerede i teatrets kommende sæson, hvor Mungo Park Kolding og Koldinghus har to spændende initiativer på plakaten.

- De er bare så fantastiske på Koldinghus. Og slottet ligger lige i vores baghave, så det er helt naturligt, at vi samarbejder, siger Sophie Lauring, der er direktør på Mungo Park Kolding.

Den nye sæson

I sæsonen 2019/20 viser Mungo Park Kolding tre nyskrevne stykker på teatret: "Britta!", "Erna i krig", "To hvide mænd" (med Team Teatret og Den Danske Scenekunstskole).

Desuden laves "Romeo+Julie" i Trekantområdets Festuge i et samarbejde med Teatret Møllen, Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger. Stykket laves i anledning af 100 året for Genforeningen.

Mungo Park Kolding genopsætter sine egne stykker "Og her lugter brunt og brændt", "Hva så Europa" og "Bilisten".

Desuden er der en stribe gæstespil og andre aktiviteter gennem hele sæsonen. Man kan se programmet i detaljer på www.mungoparkkolding.dk.

Annonce

Teater i det fri

Når teatret i maj 2020 rykker udenfor under åben himmel for at spille "Erna i krig" forskellige steder i lokalområdet, så sker det med god hjælp fra Koldinghus. Herfra hjælper man med at finde oplagte steder, der oser af lokalhistorie, og som vil passe fint ind i stykkets tema, der snurrer omkring første verdenskrig og genforeningen.

Ambitionen er også at lave spændende, historiske ruter, så publikum får sig en oplevelse, når folk på cykel, til fods eller i bil bevæger sig hjemmefra og på vej ud mod den midlertidige teaterscene.

Det næste samarbejde mellem slot og teater vil foregå i sommeren 2020, når der er kulturfestival i hele Trekantområdet.

Her spiller "Romeo+Julie" ved slottet - eventuelt i et stort telt i Staldgården - og så supplerer Koldinghus med boder, borgerkøkken, gøglere og alt muligt andet, som er med til at skabe den helt rette stemning a la 1500-tallet, hvor Shakespeare skrev det klassiske stykke.

- Vi er meget interesseret i at formidle vores kulturarv på så mange måder som muligt, og vi vil rigtig gerne samarbejde med andre om at gøre det. Med "Øjenvidneberetninger" viste Mungo Park Kolding, at teatret kan noget særligt, når det handler om at fortælle en historie, så det samarbejde vil vi rigtig gerne fortsætte, siger Steen Rosenvinge Lundbye, der er kulturarvschef på Koldinghus.

Annonce

Britta i Kolding

Samarbejdet blev præsenteret, da Mungo Park Kolding forleden havde inviteret et talstærkt publikum indenfor for at høre om planerne for den kommende sæson.

Ud over de to stykker, der laves i samarbejde med Koldinghus, kunne man bl.a. høre om næste sæsons premierestykke, som bliver "Britta!". Titlen afslører, at forestillingen tager sit afsæt i en af de mest omtalte svindelfortællinger i nyere tid.

- Den glæder jeg mig til, at vi skal lave. Jeg er ikke så interesseret i Britta Nielsen, men jeg er meget optaget af, hvad det gør ved vores samfund, når der opstår en fælles fornemmelse af, at man ikke ved, hvem man kan stole på, siger teaterdirektør Sophie Lauring.

Det stykke sættes i scene af Anna Malzer, som ellers har fået en mere klemt kalender. For hun er netop blevet udvalgt til at afløse Lasse Bo Handberg som direktør for Mungo Park i Allerød. Han var i flere år succesrig direktør på Mungo Park i Kolding.

Publikum strømmede til for at høre om, hvad de kan forvente sig i den kommende sæson. Barchef Sanne Dewas, der står bag mange af arrangementerne mellem forestillingerne, stod klar til at tage imod. Det er Sanne med solbriller. Foto: John A. Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce