Annonce
Ugeavisen Kolding

Munkebo er røget af ghettolisten - Alligevel skal boliger rives ned

Boligområdet Munkebo er ikke længere en ghetto.  Det stod klart, da Transport- og Boligministeriet tidligere på ugen offentliggjorde den nye ghettoliste. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Kolding: Munkebo er ikke længere en hård ghetto. Det stod klart, da Transport- og Boligministeriet tirsdag offentliggjorde den nye ghettoliste. Selv om Munkebo udgår af listen, så slipper boligområdet ikke for at rive 36 boliger ned. Ministeriet slår fast, at udviklingsplanen, der skal reducere antallet af almene familieboliger fra 100 til 60 procent, skal gennemføres.

- Det er spændende, at området ryger af listen, men det interessante er også, at det desværre nærmest ikke betyder en skid, siger Merete Due Paarup (R), der er formand for kommunens udvalg for udfordrede boligområder.

Både hun og Bent Jacobsen, der er formand for boligselskabet Alfabo, der har de 585 lejligheder i området, vil endnu en gang prøve at råbe landspolitikerne op i håbet, at man kan få lov til at ændre dele af udviklingsplanen.

Det er blandt andet nedrivning af sunde boliger, som får dem til at ryste på  hovedet.

Annonce

Minister i samråd

Lotte Rod (R), der er lokalt valgt medlem af Folketinget, kalder boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i samråd om sagen.

At Munkebo ikke længere er en ghetto skyldes, at flere fra området er kommet på arbejdsmarkedet. Kolding Kommune har de seneste år sammen med boligområderne arbejdet på at få flere i beskæftigelse og uddannelse. Andelen af borgere uden beskæftigelse er 38,7 procent og dermed under de 40 procent, som er grænsen, hvis et boligområder skal opfylde det ghettokriterie.

I Skovparken/Skovvejen er der også færre, der står uden for arbejdsmarkedet. Her ligger tallet på 38,8 procent. Skovparken/Skovvejen står dog fortsat på den hårde ghettoliste. Det skyldes, at boligområdet de seneste fem år har opfyldt betingelserne for at være et ghettoområde. Med den nye liste slår Skovparken/Skovvejen ud på tre ghettokriterier. Ifølge ghettokriterierne bor der for mange med ikke vestlig baggrund, for mange dømte og for mange, der kun har en grundskoleuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce