Annonce
Ugeavisen Kolding

Munkegade får fælles have i form af fem blomsterkasser

Snart vil det blomstre i Munkegade. Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar har fået kommunen til at sætte plantekasser op i Munkegade. Aftalen er, at det er beværtningerne i gaden, som skal sørger for at vande blomsterne og holde kasserne ved lige. Foto: Louise Lauritsen
På opfordring fra cafe-ejer Charlotte Pipenbring har Kolding Kommune sat fem blomsterkasser op i Munkegade, som skal være med til at gøre gaden mere hyggelig. Der kommer blomster i kasserne i denne uge.
Annonce

Kolding: Fem blomsterkasser er dukket op i Munkegade langs den store røde murstensbygning, som huser YouSee. Kasserne er endnu ikke fyldt med jord, blomster og planter, men det bliver de i løbet af denne uge.

Det er Kolding Kommune, som har fået bygget kasserne og sat dem op i gaden på opfordring af Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar, der ligger i Munkegade.

- Jeg så, at der skulle bruges en masse penge til forskønnelse af midtbyen og skrev derfor til kommunen og spurgte, om de havde sat et beløb af til Munkegade. Det havde de ikke, men der var en pulje, jeg kunne søge. Så det gjorde jeg, fortæller cafe-indehaveren.

Aftalen med Kolding Kommune er, at når de har etableret kasserne, så er det de forretningsdrivende i Munkegade, som skal stå for vedligehold, herunder at vande blomsterne.

- Ideen er, at det her bliver Munkegades fælles have, og at den skal afløse den her grimme plet. Så vi håber at skabe en fælles oase her i midtbyen, forklarer Charlotte Pipenbring.

Ideen er, at det her bliver Munkegades fælles have, og at den skal afløse den her grimme plet. Så vi håber at skabe en fælles oase her i midtbyen.

Charlotte Pipenbring, Tobbers Kaffebar

Annonce

En ny start

Hun tror på, at blomsterkasserne kan være starten på et tættere samarbejde mellem serveringsstederne i Munkegade.

- Det her projekt må gerne bringe os lidt tættere sammen og gøre, at vi tager ansvar for vores gade og hvordan den tager sig ud. Jeg håber, det bliver en start for en flottere Munkegade. Jeg kunne også godt tænke mig noget gadekunst og cykelstativer, for det kan sagtens blive meget hyggeligere hernede.

Plantekasserne er inspireret af Kolding Kommunes arbejde med den østlige del af Jernbanegade og er egentlig tænkt som afskærmning til restaurationer.

- De må ikke blive for brede her i gaden, for så tager de for meget af fortovet, så derfor passer den model ind her, forklarer landskabsarkitekt Thomas Thinghuus fra Kolding Kommune.

Han tror på, at gæsterne i gaden vil være med til at passe på de nye plantekasser, fordi det er beværtninger i Munkegade, som har ønsket at få dem op.

- Og det vi har fået lavet i Jernbanegade står fint, der er ingen hærværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce