Annonce
Ugeavisen Kolding

Munkegade skal udsmykkes med kæmpe væg-maleri: Cafe-ejer har skaffet 50.000 kr.

Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar har hyret kunstner Johannes Quist Grannes til at udsmykke den røde bygning i Munkegade med et langt vægmaleri, der skal fortælle områdets historie. Foto: Louise Lauritsen
De første 50.000 kr. er fundet til kunst-projektet, som gerne skal være klar til at blive hængt op på den røde mur i Munkegade til foråret. Cafe-ejer håber at rejse sidste 10.000 kr. via sponsorer eller fonde.
Annonce

Kolding: Munkegade kan noget mere, end den viser i dag. Det har i mange år været holdingen hos Charlotte Pipenbring, der er indehaver af Tobbers Kaffebar på hjørnet af Munkegade og Klostergade.

I foråret fik hun kommunen til at sætte plantekasser op langs YouSee's store røde bygning, som fylder markant i gadebilledet, og sidste jul blev den røde mur pyntet med juletræer. Efter et langt tilløb er der snart en permanent udsmykning på vej til bygningen.

- Hvordan kan vi gøre den store væg levende, det har jeg tænkt meget over, fortæller Charlotte Pipenbring, som hver dag kigger ud på muren fra sin plads bag baren i cafeen.

Tilbage i 2017 bed hun mærke i et midlertidigt kunstværk på en lille bygning ved Klostergården. Det var malet af kunstnerkollektivet Ny Dansk Bølge som en midlertidig udsmykning, inden bygningerne skulle rives ned. Især munkene på billedet fangede Charlottes blik.

- De fik gjort en øjebæ til et smukt kunstværk, og jeg fandt ud af, at det var Johannes, som havde lavet det. Så jeg tog kontakt til ham, fortæller cafe-ejeren.

Kunstner Johannes Quist Rannes var hurtigt med på ideen om at skabe et stort vægmaleri langs den røde YouSee-bygning i Munkegade, som skal fortælle områdets historie med udgangspunkt i klostret og munkene.

Annonce

Mangler 10.000 kr.

Charlotte har fået grønt lys af YouSee til at udsmykke væggen, og derefter søgte hun midler fra kommunen og fik bevilget 30.000 kr. Derudover har hun selv skaffet 20.000 kr. via forskellige aktiviteter i kaffebaren og på Tobbers Madbar. Nu mangler projektet lige de sidste penge for at komme helt i hus.

- Nu har vi besluttet at gøre det, og så må vi skaffe de sidste penge. Jo flere penge, jo flottere bliver værket. I starten var drømmen, at det skulle være over 30 meter langt og fylde hele væggen, men vi har skåret ned på ambitionerne, fortæller Charlotte Pipenbring.

Johannes Rannes er allerede godt i gang med at researche på områdets historie og skitsere en tidslinje for vægmaleriet, som skal males på 15-16 store træplader, der monteres med lidt afstand imellem.

- Vi håber, at byen vil gå sammen og støtte op om det her projekt, som bliver en historisk fortælling om vores del af byen, forklarer Charlotte.

- Det skal gerne blive et blikfang, som giver folk lyst til at komme i Munkegade, fordi her er noget spændende at se på, uddyber Johannes.

Han regner med at have det samlede værk klar til ophængning i starten af foråret.

Foruden økonomisk støtte er arbejdskraft og materialer også velkomne, og har man lyst til at bidrage, kan man skrive til Charlotte Pipenbring på cpipenbring@gmail.com.

Kunstnerkollektivet Ny Dansk Bølge lavede i 2017 dette maleri på en tilbygning til Klostergården, som nu er revet ned. Det er værket her, som har inspireret Charlotte Pipenbring til at kontakte kunstneren bag, Johannes Quist Rannes, og bede ham lave et permanent vægmaleri til Munkegade. Arkivfoto: Steffen Nielsen


Vi håber, at byen vil gå sammen og støtte op om det her projekt, som bliver en historisk fortælling om vores del af byen.

Charlotte Pipenbring, Tobbers Kaffebar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce