Annonce
Ugeavisen Kolding

National kunstkampagne til Kolding

I løbet af maj bliver der i Kolding og Fredericia sat grafiske reflekser op på flere end 300 steder i byerne som en del af kunstkampagnen. Foto: Another Public
Landsdækkende kunstkampagne skal sætte fokus på, om kunsten kan ændre adfærden i en by. Kolding er en af fire byer, der deltager i kunstaktionen.

Kolding: Kan man ændre adfærden i en by ved at skabe nye visuelle spor? Det undersøger kunstner Karoline H. Larsen med kunstværket Reflect - en kollektiv byrumsaktion, der er en del af den nationale kunstkampagne #værkdinverden.

I hele maj tester hun sammen med flere end 100 unge fra Fredericia og Kolding, hvordan visuelle glimt i det offentlige rum kan starte små bølger af forandring.

- Visionen er at engagere lokale borgere i en uformel dialog omkring kunst i lige præcis deres by. Hvad kan kunsten, når den går i dialog med vores omgivelser? Og hvordan kan den bruges til at udvikle et sted? Det vil vi gerne undersøge sammen med byernes borgere ved at invitere dem ind som medskabere af et nyt kunstværk, der afspejler deres forhold til byen, siger Amalie Frederiksen, kurator og leder i Another Public, der realiserer #værkdinverden i samarbejde med kunstnere, lokale foreninger, skoler og institutioner.

Annonce

Følg trop og bidrag

Fredericia og Kolding er to af fire byer, der er udvalgt til at være med i kampagnen sammen med Ærøskøbing og Vejle.


Visionen er at engagere lokale borgere i en uformel dialog omkring kunst i lige præcis deres by.

Amalie Frederiksen


Reflect er udviklet i samarbejde med Kulturskolen Kolding og Fredericia Gymnasium. Kampagnen blev sat i gang i Kolding den 3. maj, hvor der blev sat grafiske reflekser op rundt omkring i byen.

Hos Kolding Bibliotek, Tobbers Madbar og Sct. Nicolai Kirke kan man hente et refleks-kit og på den måde bidrage til kunstaktionen. Arrangørerne opfordrer til, at man, når man møder reflekserne i byrummet, deler det på sociale medier med hashtagget #værkdinverden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce