Annonce
Ugeavisen Kolding

Naturen skal blomstre igen i Kolding kommune

Læserbrev: Naturen gør os glade, naturen gør os sunde, og naturen har vist, at den er en rigdom for både dyr og mennesker. Under corona-pandemien har vi virkeligt fået øjnene op for, hvilke fantastiske oplevelser, naturen kan give os.

Desværre er naturen presset, ikke bare internationalt eller nationalt, men også lokalt. I Kolding kommune går det desværre den forkerte vej. Aarhus Universitets undersøgelse om naturkapital, altså de forskellige arters udvikling også kaldet biodiversitet, viser, at vi rykker bagud i Kolding.

I 2015 lå vi på plads nummer 71 ud af 98 kommuner og i 2020 ligger vi som nummer 85. Det er en kedelig tendens, der kun fortsætter, hvis ikke vi tager naturen alvorligt.


I Kolding kommune går det desværre den forkerte vej. Aarhus Universitets undersøgelse om naturkapital, altså de forskellige arters udvikling også kaldet biodiversitet, viser at vi rykker bagud i Kolding.


Tendensen med mere tæt byggeri, hvor vi fjerner små grønne oaser og åndehuller, gør at flere arter vil dø, og der bliver mindre natur, men også længere til natur for borgerne. Derfor bør vi hvert år på budgettet prioritere penge til bedre biodiversitet og mere vild natur. Små indsatser som mere vild natur i rundkørsler og vejkant, kan gøre en forskel. Men der skal også større satsninger til. F.eks. mener jeg, at kommunen skal arbejde for, at alle boliger skal have grønne rekreative arealer i umiddelbar nærhed og have maksimalt 300 meter til et rekreativt grønt areal på minimum 1 hektar. Derudover skal vi arbejde på, at 20 pct. af skovarealet udlægges til biodiversitetsskov og urørt skov.

Lad naturen blomstre igen i Kolding Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce