Annonce
Ugeavisen Kolding

Nej til silo - ja til tværfaglighed

Annonce

Læserbrev: Kolding Kommune er en kommune i udvikling og med gode uddannelsesmuligheder - både folkeskolerne, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Men Kolding er også en kommune, der tænker i siloer, og det er på tide, at vi skal turde bryde med silotænkningen, så vi spiller hinanden gode hele vejen rundt.

For når alt kommer til alt, så er kommunen til for fælles bedste for borgerne og ikke for prestige- og ego-projekter. Jeg er tilhænger af et holistisk, helhedsorienteret menneskesyn, der tænker hele vejen rundt om den enkelte borger.


For når alt kommer til alt, så er kommunen til for fælles bedste for borgerne og ikke for prestige- og ego-projekter.


Det gælder både på tværs af forvaltninger, og når vi kigger på den enkelte. Når vi taler om sårbare unge, skal vi ikke kun nøjes med at se på barnet, men i højere grad kigge på hele familiens tarv.

Ved at sikre en tidlig indsats for hele familien og sikre ressourcerne til at gøre dette, minimeres risikoen for negativ social arv. Vi skal turde tænke ud af boksen og højne tværfagligheden. Alle rundt om barnet/den unge og familien, hvad enten der er tale om daginstitution, folkeskolen, ungdomsuddannelse, fritidstilbud eller forvaltning skal i fællesskab sikre, at den enkelte får det rette tilbud.

For de unge i gråzonerne kunne det være at udnytte mulighederne for at kunne passe en praktik eller et job som en del af deres uddannelse eller se mulighederne i eksempelvis ungdomsskolen. Det ville give flere unge en chance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce