Annonce
Ugeavisen Kolding

Nicoline inviterer ensomme til nytårsfest: Nu har jeg noget overskud, og det vil jeg gerne give videre

Nicoline Hansen har inviteret ensomme til nytårsfest i sin lejlighed i det centrale Kolding. I skrivende stund har hun fået tilmeldinger fra flere gæster, som varierer i alder fra 23 til 53 år. Foto: Steffen Nielsen
32-årige Nicoline Hansen har selv haft problemer med ensomhed de seneste par år. Nu inviterer hun andre ensomme til nytårsfest.
Annonce

Kolding: Nicoline Hansen kender selv alt for godt følelsen af at være ensom.

De seneste halvandet år har hun været sygemeldt, fordi hun lider af posttraumatisk stress, og sygdommen har lige så stille isoleret hende mere og mere.

- Jeg har været ensom i et par år. Stille og roligt er folk forduftet, fordi jeg er syg, og det kan de ikke have med at gøre. Det har været hårdt. Så jeg ved selv, hvordan det er ikke at have så meget netværk, fortæller hun.

Et af de svære tidspunkter at være alene på har for Nicoline været nytårsaften. Derfor har hun nu sendt en åben invitation ud på Facebook, hvor hun giver andre ensomme mulighed for at melde sig til nytårsfest hos hende.

- Jeg tænkte, hvordan gør vi, så vi ikke er helt så mange, der sidder alene nytårsaften. Mange spørger, hvordan kan du overskue det, når du selv er syg, men det giver mig helt vildt meget at gøre det. Jeg får overskud af det, forklarer Nicoline, som selv har det meget bedre end de seneste par nytårsaftener.

- Jeg er i bedring, så nu har jeg noget overskud, og det vil jeg gerne give videre til andre.

Mange spørger, hvordan kan du overskue det, når du selv er syg, men det giver mig helt vildt meget at gøre det. Jeg får overskud af det.

Annonce

Mange er positive

Efter opslaget på Facebook er det strømmet ind med beskeder fra folk, der gerne vil støtte Nicolines nytårsfest. Så meget, at alt på forhånd er forberedt og betalt.

- Folk bliver ved med at kontakte mig med ting, de vil sponsorere, og jeg føler, at hele Kolding omfavner det, så jeg håber, mine gæster bliver helt vildt glade og inspirerede af det, siger Nicoline, som ellers på forhånd var lidt bekymret for reaktionerne på den åbne invitation.

- Jeg har været med i tv-programmet Landmand søger kærlighed, så jeg ved, at når man stikker snuden frem, så kan man få nogle hug. Men der har faktisk kun været en enkelt eller to, der har været negative, og 500-600 der har liket eller skrevet positive beskeder, fortæller hun.

Annonce

Danner måske venskaber

Flere gæster har allerede meldt sig til og givet udtryk for, at de ser frem til festen og er glade for, at de har et sted at tage hen.

- Det er fedt at høre, at folk glæder sig og spørger ind til det, siger Nicoline, som også glæder sig rigtig meget til at åbne dørene for de cirka 15 gæster, hun har plads til.

Hun er dog også forberedt på, at det kommer til at koste nogle kræfter.

- Jeg tror, jeg kommer til at være træt i et par dage efter, for jeg kommer til at bruge rigtig meget energi på det. Det kræver meget at være vært og sørge for, at alle har det godt. Jeg tror da, at jeg selv bliver helt vildt spændt og nervøs, for hvem er det, jeg har inviteret ind i mit hjem?

Uanset hvad, så tror Nicoline på, at årets nytårsfest bliver både spændende og lærerig - og at hun kommer til at lære nogle interessante mennesker at kende.

- Jeg har lagt vægt på, at vi alle er forskellige og kan lære helt vildt meget af hinanden. Og hvem ved, måske er der nogle, der danner venskaber for fremtiden, eller måske vi kan mødes igen næste nytår.

Nicoline Hansen

32 år og har boet i Kolding de seneste 12 år.

Uddannet social- og sundhedsassistent, men har været sygemeldt med PTSD de seneste halvandet år.

Arrangerer nytårsfest for ensomme - interesserede kan kontakte hende på www.facebook.com/nicoline.hansen.507.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce