Annonce
Ugeavisen Kolding

Normalt kommer her 15.000 gæster: Kan man lave julemarked trods corona?

Sådan ser der ud, når Koldinghus normalt holder julemarked. Den går ikke i år, så slottet overvejer, om, hvis og hvordan markedet holdes. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kan man holde julemarked på Koldinghus, selv om corona i dén grad truer julehyggen? Det spørgsmål vil man overveje lidt endnu på slottet. En ting er sikkert på forhånd: Det bliver ikke, som det plejer.
Annonce

Kolding: Med 15.000 besøgende er julemarkedet på Koldinghus et kæmpe trækplaster og en tradition, som mange lokale har taget til sig. I en coronatid er det dog helt usandsynligt, at markedet kan foregå i år, sådan som det plejer.

Alligevel overvejer man på Koldinghus, om markedet kan blive afviklet i en eller anden form. Derfor vil man vente nogle uger med at melde ud, hvad det hele ender med.

- Vi har at gøre med en meget fasttømret tradition, som er med til at understøtte fællesskabet i Kolding. Det fællesskab har vi rigtig meget brug for i disse tider, og derfor vil vi vende enhver sten, før vi beslutter os for at aflyse julemarkedet, siger Nanna Ebert, der er konstitueret direktør på Koldinghus.

Annonce

Tryghed kommer først

Hun understeger, at der ikke på nogen måde bliver julemarked i fysisk form, hvis smittetallene udvikler sig sådan hen over de kommende uger, at man ikke kan afvikle et marked, uden at der er risiko for sikkerheden og for trygheden. Og der er heller ingen chance for, at markedet bliver for 15.000 gæster, som man er vant til.

- Sikkerheden og trygheden vil altid komme i første række, så vi kan ikke på nogen måde lukke så mange ind, siger Nanna Ebert, som forestiller sig, at hvis markedet gennemføres, så bliver det med langt færre gæster, end slottet egentlig har mulighed for at lukke ind ifølge de nuværende regler.


Vi vil ikke risikere, at folk kommer til at stå tæt noget sted indenfor eller ude i slotsgården, så hvis vi gennemfører, bliver det helt bestemt en mere eksklusiv oplevelse, end man er vant til.

Nanna Ebert, Koldinghus


- Vi vil ikke risikere, at folk kommer til at stå tæt noget sted indenfor eller ude i slotsgården, så hvis vi gennemfører, bliver det helt bestemt en mere eksklusiv oplevelse, end man er vant til, siger hun.

På samme måde som med markedet holder Koldinghus lige vejret lidt endnu for at se, om man kan holder juletræsfest, hvor 1500 af kommunens børn på skift besøger nissefar i den pyntede kirkesal i løbet af december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Gør kommunen giftfri

Ugeavisen Kolding

Juletoget aflyses

Annonce