Annonce
Ugeavisen Kolding

Nr. Bjært/Strandhuse IF frygter at miste medlemmer

Palle Uglebjerg fra Nr. Bjært/Strandhuse IF har søgt 30.000 kroner i den nationale coronapulje til foreninger. De skal blandt andet dække et tab på årets fodboldskole og manglende kontingenter. Arkivfoto
Det har knebet med at få kradset forårets kontingenter ind i fodboldafdelingen hos den store forening Nr. Bjært/Strandhuse IF, hvor formanden frygter et varigt medlemstab.
Annonce

Kolding: Der mangler cirka 30.000 kroner i kassen hos den store idrætsforening Nr. Bjært/Strandhuse IF dette forår. Det fortæller formand Palle Uglebjerg, som især melder om manglende indtægter i fodboldafdelingen.

Derfor har foreningen søgt coronahjælpepuljen om 12.000 kroner til senior- og veteranafdelingerne og 18.000 kroner til at dække et tab på sommerens fodboldskole, som lige nu tegner til blot at blive cirka halvt så stor som normalt.

Annonce

Mister medlemmer

Det er blandt andet manglende kontingenter, som har ramt fodboldafdelingen, fortæller Palle Uglebjerg.

- I går (til en træning i uge 21, red.) var vi 10 mand til træning, hvor vi plejer at være 25, og det kan man også se ud af den kontingentopkrævning, vi har lavet, hvor nogle har valgt ikke at betale, siger han.

Økonomien i foreningen er god nok til at klare forårets krise, men formanden frygter, at nedlukningen også vil få mere langsigtede konsekvenser.

- Vi overlever, men det ser ud til, at vi mister medlemmer på grund af det her. Jeg tror, at der er nogle, der har gået hjemme i to måneder og ikke har spillet fodbold, som siger, at vi kan godt leve uden at spille fodbold. Og det samme med vores fitnessafdeling. Men jeg håber det bedste, og at folk får fundet støvlerne frem og snørret dem, siger han.

Annonce

Fodboldskole uden overskud

For sommerens fodboldskolers vedkommende har coronakrisen betydet, at der i sidste uge blot var tilmeldt 60 børn ud af de sædvanlige 120 deltagere. Derfor har klubben valgt at udskyde tilmeldingsfristen med flere uger til 15. juni i håb om, at flere vil melde sig til.

Men uanset om det lykkes at få fyldt op, forventer Palle Uglebjerg ikke, at fodboldskolen bliver en overskudsforretning i år.

- Der er jo behov for flere trænere og hjælpere, hvis vi skal gennemføre fodboldskolerne under de nuværende vilkår, og jeg tror ikke, det reelt vil give overskud så, som det plejer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce