Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny designer: Linda laver bæredygtige sko

Linda Egtved Olesen er nyuddannet designer fra Designskolen Kolding. Lige nu kan man se hendes afgangsprojekt på Koldinghus. Privatfoto
Designskolen Koldings afgangsudstilling 2019 åbnede på Koldinghus 28. juni. Hen over sommeren bringer Ugeavisen en række små præsentationer af nogle af de mere end 50 nyuddannede designere og deres afgangsprojekter.
Annonce

Kolding: Linda Egtved Olesen er en af de mere end 50 nyuddannede designere fra Designskolen Kolding. Lige nu udstiller hun sit afgangsprojekt på Koldinghus.

Beskriv dit afgangsprojekt i få linjer: Jeg er oprindeligt uddannet skodesigner fra London College of Fashion, men i min iver efter at undersøge bæredygtighed i fodtøj endte jeg tilbage i min fødeby Kolding for at studere Tekstil Design, da bæredygtighed og skodesign ligger højt på Designskolens interesseværdier. Jeg har i samarbejde med Ecco Sko lavet en kollektion af bæredygtige sko, der både kan genanvendes og tilpasses din personlige stil. Dette betyder, at vi ikke længere køber sko, vi kun har i kort tid. Når de så en dag er slidt op, kan alle materialerne genbruges i nye produkter. Vi har derved sammen skabt en cirkulær skokollektion

Jeg fik ideen til mit afgangsprojekt, fordi… Jeg altid har arbejdet med bæredygtige sko, men her havde jeg muligheden for at undersøge helt i dybden, hvordan sko kunne blive 100 pct. bæredygtige.

Afgangsudstillingen

Årets afgangsudstilling fra Designskolen Kolding er netop åbnet og kan ses på Koldinghus frem til den 29. september.

De mange projekter er iscenesat i Dansesalen, der til lejligheden er omdannet til en hybrid af forskellige sportsbaner, hvor de unge designtalenter udfolder sig inden for og uden for banestregerne.

I udstillingens spillertunnel kan man møde alle designerne og høre om deres ambitioner for fremtiden i portrætfilm suppleret med citater og autografer. På banen rundt om spillertunnelen vises årets over 50 afgangsprojekter fra 5 faglinjer.

Se også www.koldinghus.dk.

Annonce

Flytter til København

Det bedste ved at bo i Kolding har været… at være tæt på min familie igen. Jeg er oprindeligt fra Sdr. Bjert, men med årene er jeg flyttet længere og længere væk fra egnen. Så det har været dejligt at få lidt mere tid sammen med familien igen.

Mit yndlingssted i byen er… Taste-it sandwich bar.

Efter skolen vil jeg savne… Taste-it. Og de fantastiske mennesker der er på Designskolen. Jeg kommer meget til at savne den fælles passion for bæredygtighed og fri idéudvikling, der er mellem undervisere og elever.

Sommerens bedste oplevelse bliver… At flytte til København med min kæreste.

Nu glæder jeg mig til… at kunne se en hel film uden dårligsamvittighed.

Som nyuddannet er mit højeste ønske… at undgå at arbejde ved kassen i Netto.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce