Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny genbrugstøjbutik slår dørene op i Søndergade

Butikkens navn, Ruths Walk In, er inspireret af Pernilles farmor, som gik bort da Pernille var helt lille. Pernille har imidlertid altid set billeder af sin farmor, hvor hun var iført kjoler hjemmesyet af gamle gardiner, og hele ideen om at genbruge materialer har derfor altid været en del af Pernilles bevidsthed. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Genbrugsbutikken Ruths Walk In med særligt fokus på second hand-tøj til både kvinder og mænd slår lørdag formiddag dørene op i midtbyen.

Kolding: Lørdag klokken 10.00 slår genbrugstøjbutikken Ruths Walk In dørene op i lokaler i Søndergade 27. En butik med særligt fokus på second hand-tøj til mænd og kvinder, og hvor det er muligt for alle at leje en stand og sætte indholdet af sit klædeskab til salg.

- Vi var ude at kigge i en anden genbrugsbutik her i byen, og det slog os bare, at der ofte er fokus på ting til børn og til mødre, men der manglede virkelig et tilbud særligt, hvor det også er muligt at købe brugt herretøj, siger Pernille Øhlenschlæger og fortsætter:

- Og så tænkte vi, at det koncept måtte vi starte, og så gik det ellers hurtigt, siger hun smilende og skæver til sin bedre halvdel Peter Møller Gaarde, som sammen med Pernille har brugt den seneste måned på at gøre lokalerne i Søndergade klar til at invitere kunder indenfor:

Annonce

- Der har været mange nye ting sådan lige at forholde sig til. Alene det at få oprettet CVR-nummer, bestilt dankort-terminaler og lignende. Så har vi malet hele lokalet, der skal nye lamper til, og så har jeg nok stået og brugt nærmest 12 timer på at samle reoler, siger Peter Møller Gaarde.

Mange planer for fremtiden

Foruden at have fokus på second hand-tøj, accessories og sko til mænd og kvinder, så kunne Pernille og Peter også godt tænke sig på længere sigt at have flere bolig-artikler på hylderne, ligesom at de planlægger at udvide med et værksted i den bagerste del af lokalerne.

- Det er så tanken, at man kan sidde hernede og up-cycle og arbejde på sine ting, hvis man eksempelvis er vant til at sidde hjemme og sysle med at lave lys eller smykker. Ligesom vi også har et samarbejde på vej med butikken Vielgut Studio og special minds, som får lov til at dekorere vores butiksvinduer, og vi har allieret os med folk fra Nordhøj (beskæftigelsestilbud for borgere med handicap, red.), som får lov til at dekorere butikken med interiør, siger Pernille Øhlenschlæger.

Hun forklarer samtidig, at det betyder meget for både hende og Peter at kunne tilbyde et sted, hvor der er fokus dels på bæredygtighed og genbrug på en simpel måde, men også på at der er plads til alle, til at være kreativ og til at komme sine kunder ved.

- Vi har ikke startet det her, fordi vi tænker, at vi skal tjene millioner, og jeg vil gerne, at det skal være sådan, at jeg også har tid til at snakke med de kunder, der kommer her. Og så er det bare et koncept, som vi løbende udvikler på, så der hele tiden sker lidt hernede, siger Pernille Øhlenschlæger.

Om butikken

Når man lejer en reol i butikken, kan man vælge blot en enkelt uge eller op til fire uger. Med i lejen får man blandt andet fri adgang til bøjler, et ubegrænset antal stregkoder, tyverialarmer til alt tøj, daglig oprydning og tilretning af reolen og fri adgang til at indskrive varer og følge salget via et login.

Butikken har åbent fra mandag - fredag: 11.30 - 17.30. Lørdag: 10.00 - 14.00. Søndag: Lukket.

Man kan læse mere om butikken på hjemmesiden www.ruths-walk-in.dk.


Vi var ude at kigge i en anden genbrugsbutik her i byen, og det slog os bare, at der ofte er fokus på ting til børn og til mødre, men der manglede virkelig et tilbud særligt, hvor det også er muligt at købe brugt herretøj. Og så tænkte vi, at det koncept måtte vi starte.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Guldlærk

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Mødet med pædagogerne har sat en masse tanker i gang

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Ugeavisen Kolding

Mere magt til de ældre

Ugeavisen Kolding

Vi vil investere grønt!

Ugeavisen Kolding

Kolding Kommune vil ansætte 16 skoleelever i fritidsjob på plejehjem

Ugeavisen Kolding

Anders Jensen siger op i KoldingQ: Skifter til Kolding IF´s lokalrivaler

Ugeavisen Kolding

Vi mangler byggegrunde i Vamdrup

Ugeavisen Kolding

Kolding særligt i fare for ekstreme oversvømmelser: Nu har kommunen en plan, der skal mindske skaderne

Ugeavisen Kolding

Har aldrig været lavere: Markant færre husejere i Kolding ramt af indbrud

Ugeavisen Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Ugeavisen Kolding

Stor julebutik åbner snart

Ugeavisen Kolding

Svar til Villy Søvndal

Ugeavisen Kolding

Ung mand sigtet for at narre kreditkort fra tre ældre kvinder i Kolding ved at udgive sig for at være fra banken

Ugeavisen Kolding

Post Nord tilbyder sen indlevering af pakker

Ugeavisen Kolding

Geografisk Have fylder efterårsferien med aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Mikkel repræsenterer regionen ved DM

Ugeavisen Kolding

Vi kan både skabe velfærd nu og planlægge for fremtiden

Ugeavisen Kolding

En havnepark er en god start

Ugeavisen Kolding

Cirkus, insektsmagning og masser af teater: Her er ti lokale aktiviteter til børnefamilierne i efterårsferien

Ugeavisen Kolding

Grønne varmekilder til landsbyer i Kolding Kommune

Ugeavisen Kolding

Flere cykler i Kolding giver plus på bundlinjen

Ugeavisen Kolding

Kolding skal være studieby nr. 1

Annonce