Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny kulturaftale: Mere kultur for børn og unge i Trekantområdet

Inddragelse af børn og unge er blandt nøgleordene i den nye kulturaftale, der løber frem til og med 2024. Foto: Ard Jongsma
Der afsættes næsten 17 millioner kroner til kulturaktiviteter i Trekantområdet frem til 2024 som følge af den nye kulturaftale.

Trekantområdet: Borgerne i Trekantområdet kan se frem til at møde og medskabe endnu mere kultur i de kommende fire år. Det er blot en af de effekter, som den nye fireårige kulturaftale med Kulturregion Trekantområdet og Kulturministeriet fører med sig.

I kulturaftalen, der gælder i perioden 2021-2024, afsættes der næsten 17 millioner kroner til kulturaktiviteter i Trekantområdet.


Med den nye kulturaftale ønsker vi at bringe kulturen ud af vante rammer og helt tæt på borgernes hverdag.

Jesper Elkjær


- Vi har lavet en kulturaftale, der bygger videre på det gode samarbejde og de gode kulturoplevelser, som vi skabt sammen med de mange, engagerede kulturaktører i Trekantområdet. Med den nye kulturaftale ønsker vi at bringe kulturen ud af vante rammer og helt tæt på borgernes hverdag. Men vi har også et helt særligt fokus på engagere børn og unge i Trekantområdet som aktive medskabere af kultur, siger Formand for Kulturregion Trekantområdet, Jesper Elkjær.

Annonce

Børn og unge i fokus

Det særlige fokus på børn og unge gennemsyrer alle kulturaftalens tre indsatsområder, der har fået temaerne ”kulturen ud af vante rammer”, ”kulturelt entreprenørskab og medskabelse” og ”udsyn og læring”.

Fælles for indsatsområderne er, at de omfatter en lang række frivillige kulturaktører, kulturinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner i de syv kommuner i Trekantområdet.

Fælles for indsatsområderne i den nye kulturaftale er, at de omfatter en lang række frivillige kulturaktører, kulturinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner i de syv kommuner i Trekantområdet. Foto: Ard Jongsma

- Nu skal vi i gang med at udvikle de kommende års kulturoplevelser sammen med alle de gode kræfter på kulturområdet i Trekantområdet. Det gør vi med en række akademier og laboratorier inden for de tre indsatsområder. Derfor er det endnu for tidligt at melde nogle konkrete kulturprojekter ud på nuværende tidspunkt, siger Jesper Elkjær.

Når den fireårige kulturaftaleperiode løber ud, er ambitionen, at kulturaftalen har indfriet en række succeskriterier, der blandt andet tæller en øget tilfredshed med kulturlivet og et øget antal kulturoplevelser i byerne for børn og unge, hvor engagement er et af nøgleordene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Annonce