Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny pop up-butik sælger bæredygtigt design fra koldingensere på kanten af arbejdsmarkedet

Den nye butik Vielgut Studio kan findes på Tombolapladsen hele august. I butikken kan man finde en række forskellige bæredygtige designprodukter lavet på kommunale dagtilbud, væresteder og socialøkomiske virksomheder. Foto: Steffen Nielsen
I hele august kan man på Tombolapladsen besøge Vielgut Studio, som er en midlertidig butik med et stort udvalg af bæredygtige produkter fra kommunens socialøkonomiske virksomheder og værksteder.
Annonce

Kolding: Unikke tasker og puder, rustikke småmøbler, malerier, figurer, istandsat elektronik og meget mere er fyldt op på hylderne i Kolding Kommunes mobile mødested Komtaineren, som i hele august er at finde på Tombolapladsen.

Her sælger sammenslutningen Vielgut Studio nemlig ud af de mange unikke og vidt forskellige produkter, som bliver lavet på kommunens væresteder, værksteder og socialøkonomiske virksomheder.

- Det er jo nogle fantastiske ting, og de borgere, der har lavet dem, er utroligt stolte over og glade for, at der er nogen, der kan bruge dem, fortæller Susanne Suhr Holm, som repræsenterer de kommunale værksteder og institutioner som Nordhøj og Overmarksgården.

Den midlertidige butik vil være bemandet af en række folk fra de institutioner og socialøkonomiske virksomheder, som har varer stående i Komtaineren. En opgave, som Susanne Suhr Holm også ser en stor værdi i.

- Vi har nogle borgere, som ellers er sky og indadvendte, som kommer herned og står i butikken, så der er også noget udvikling i det for dem, forklarer hun.

Annonce

Viser værdien

I den ene ende af Komtaineren har den socialøkonomiske virksomhed Huset Venture fået plads til en række forskellige varer, blandt andet tasker, indkøbsnet lavet af bannere fra blandt andet Mungo Park og glas produceret af vinflasker fra flere af byens restaurationer.

Hjørnet her indeholder blandt andet en række varer fra institutionen Nordhøj. Foto: Steffen Nielsen

Leder af Huset Venture Karsten Hjort Enemark er da også begejstret for det nye udstillingsvindue, som han har store forventninger til.

- Først og fremmest er det jo med til at vise værdien af det, de mennesker her går og arbejder med. De kan se, at det, de går og producerer, faktisk har en værdi for andre, og at de bidrager med noget. Og så giver det os også noget forretning. Vi skal jo omsætte nogle varer, så vi kan ansætte nogle flere folk, siger han med henvisning til, at Huset Ventures hovedformål er at skabe arbejdspladser for folk med nedsat arbejdsevne.

Vielgut Studio har også tidligere haft en fælles butik i midtbyen. I efteråret 2018 havde man et midlertidigt lokale i Jernbanegade, og håbet er, at man kan finde noget lignende i år i forbindelse med julehandlen.


Det er jo nogle fantastiske ting, og de borgere, der har lavet dem, er utroligt stolte over og glade for, at der er nogen, der kan bruge dem.

Susanne Suhr Holm, Kolding Kommune


Åbningen af Vielgut Studios nye butik onsdag middag var velbesøgt. Foto: Steffen Nielsen

Vielgut Studio

Den nye bæredygtige butik er indrettet i Kolding Kommunes mobile mødested Komtaineren og kan findes på Tombolapladsen, hvor den vil følge midtbyens åbningstider.

I butikken kan man finde produkter lavet af genbrugsmaterialer, fx vaser og drikkeglas produceret af gamle vinflasker og puder af overskudsmaterialer fra industrien. Alt er produceret hos kommunens socialøkonomiske virksomheder og kommunale være-, bo- og værksteder.

Udover medarbejdere fra Kolding Kommune og de socialøkonomiske virksomheder bliver Komtaineren bemandet af de mennesker, som producerer varerne til Vielgut Studio.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce