Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny præst i Kristkirken vil godt vie fraskilte men ikke homoseksuelle

30-årige Jes Nedergaard Espersen stammer fra Esbjerg og er uddannet teolog fra Aarhus Universitet. Han fortæller, at han glæder sig til at mærke det store engagement fra de mange frivillige i Kristkirken. Foto: Ole Nørmark Larsen

Kolding: Er man fraskilt og ønsker at blive viet af en af Kristkirkens præster, har det ikke kunnet lade sig gøre i de seneste 10 år, da alle kirkens præster har sagt nej til at vie både fraskilte og homoseksuelle.

Men i forbindelse med ansættelsen af en ny præst i kirken er valget faldet på den 30-årige Jes Nedergaard Espersen, og han vil i modsætning til sine to præstekolleger i Kristkirken godt vie fraskilte, ligesom han modsat dem også er for kvindelige præster i folkekirken.

Til gengæld må homoseksuelle sognebørn, der ønsker en kirkelig vielse, fortsat få en præst fra et andet sogn til at vie sig. Jes Nedergaard Espersen siger nemlig også nej til at vie homoseksuelle.

Der har været særdeles stor bevågenhed fra offentligheden om ansættelsen af den nye præst, der afløser Per Damgaard Pedersen, som fik nyt job som præst i København sidste år.

Biskop Marianne Christiansen blandede sig allerede i sagen sidste år og kom med en kraftig opfordring til menighedsrådet i Kristkirken om at ansætte en ny præst, der repræsenterede andre teologiske holdninger end de to tilbageværende præster.

Jes Nedergaard Espersen kommer fra et job som sognepræst i Ikast og Faurholt Sogne i Midtjylland. Han har købt hus i Kristkirkens sogn og flytter til byen sammen med sin kone og deres lille søn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Ugeavisen Kolding

Unge i arbejde

Annonce