Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny roman om klimaløsninger foregår i Kolding

Carsten Borch er aktuel med romanen "Mauna Loa Grafen". Den 349 sider lange roman omhandler unge klimaaktivister. Privatfoto

Kolding: Carsten Borch er aktuel med sin syvende roman "Mauna Loa Grafen", der handler om unge klimaaktivister, der har fået nok af snak.

Det var i bilen på vej hjem fra Legoland, at Carsten Borch fik slået luften ud af maven. Han syntes selv, han havde fået en god ide til at gøre folk bevidste om, at klimakrisen krævede handling. "Men far, det er jo allerede for sent", faldt ordene fra hans ældste datter.

- Det ramte mig så hårdt. Da jeg et par måneder senere var til mammutfest på Munkensdam og snakkede med de unge der, fandt jeg ud af, at ingen af dem rigtigt troede på, at vi kunne nå at fikse problemet. Der besluttede jeg at dedikere resten af mit arbejdsliv til at være en del af løsningen, fortæller Carsten Borch.

Annonce

Han gik derfor med i klimademonstrationerne, som hans mellemste datter var med til at organisere i Kolding, brugte sin mulighed for at påvirke virksomhederne ved at oprette CO2-klubben for Erhvervsgruppen Kolding og gjorde innovationsmetoden 1925-modellen gratis at bruge og downloade, så alle dem, der gerne vil bidrage til at løse klimakrisen, har adgang til en arbejdsmetode, der hjælper nytænkningen på vej. Ideen, som han fik, optræder til sidst i romanen Mauna Loa Grafen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce