Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Ny skoleleder i Christiansfeld har lang karriere i det private erhvervsliv bag sig

Henriette Aaby er viceskoleleder på Hældagerskolen i Bredballe og snart ny leder på skole i Christiansfeld. Foto: Mette Mørk
Fra 1. februar indtager 47-årige Henriette Aaby posten som skoleleder på Christiansfeld Skole. Hun har 20 år bag sig i det private erhvervsliv som blandt andet HR-chef, før hun for en håndfuld år siden uddannede sig til lærer.
Annonce

Christiansfeld: Det bliver en skoleleder med en lidt anden baggrund end de fleste andre i samme job, der fra 1. februar skal stå i spidsen for Christiansfeld Skole.

Den 47-årige Henriette Aaby fra Vejle har nemlig en lang karriere bag sig i det private erhvervsliv, og hun blev først uddannet lærer for en håndfuld år siden.

Som ung uddannede hun sig til akademiøkonom med linjefag i kommunikation, og derefter arbejdede hun i 20 år i blandt andet telebranchen, på Grundfos, i reklamebranchen, som selvstændig konsulent og senest som HR-chef i en rådgivende ingeniørvirksomhed.

Men lysten til at prøve noget andet trængte sig på.

Hun begyndte på læreruddannelsen, og allerede halvvejs inde i uddannelsen sagde en af hendes undervisere, at han syntes, hun burde blive leder i skoleverdenen.

Henriette Aaby boede efter endt uddannelse ved Juelsminde, og hun kontaktede nogle måneder efter sidste eksamen selv den lokale skole og spurgte, om de kunne bruge hende. Hun blev ansat som lærer, men allerede otte måneder efter sin ansættelse, opfordrede hendes chef hende til at søge en stilling som pædagogisk afdelingsleder på skolen, og jobbet blev hendes.

Efter knap tre år på Juelsminde Skole blev hun viceskoleleder på Hældagerskolen i Vejle, hvor hun har arbejdet i de seneste cirka to at halvt år, og som har været springbrættet til at søge skolelederjobbet i Christiansfeld.

Skoleleder

  • Siden i sommer har viceskoleleder på Christiansfeld Skole, Dorte Tonnesen, været konstitueret som skoleleder, efter at den tidligere skoleleder, Poul Fremmelev, gik på pension.
  • Jobbet som skoleleder på Christiansfeld Skole har været slået op to gange. I første runde kom der kun otte ansøgninger, og kommunens skolechef Karen Mortensen besluttede at genopslå jobbet for at få et bredere felt af ansøgere. I næste runde kom yderligere 13 ansøgninger.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce