Kolding: Et moderne surdejsbageri, hvor alt er lavet fra bunden, og hvor målet er at få så meget smag som muligt ind i brødet.
Sådan beskriver Dan Mejsner det bageri, som han i løbet af de kommende uger åbner i Låsbygade.
1. september overtager han nøglerne til det nuværende Konditor Bager i Låsbygade 90, som han giver en grundig renovering, og i midten af september er han så klar til at invitere kunderne indenfor i butikken Surdejsbageri By Mejsner.
- Vi bygger en ny forretning, og vi gør den lidt mere eksklusiv i designet. Mere nutidig end den er i dag. Vi glæder os til at komme ind og vise Kolding, hvad det er By Mejsner står for og vise kunderne en anderledes bagerforretning, siger Dan Mejsner, som ud over surdejen også kommer til at have fokus på kager i det nye bageri, hvor der kommer til at være fire konditorer ansat, som ud over at lave kager til butikken også skal producere til cafeer og restauranter.
Succes i Egtved
De seneste par år har Dan Mejsner drevet bageri i Egtved, hvor det også er surdejen, der er i centrum. Her har opbakningen været overvældende stor.
- Det har taget os med storm derude, og det gør også, at vi er vokset ud af de rammer, vi har i Egtved, fortæller bagermesteren, der ser Kolding som en oplagt by at udvide forretningen til.
- Kolding har bare en anden størrelse end Egtved i forhold til erhverv og virksomheder, og det kan vi sagtens se, at vi kan komme ind og få en bid af. Samtidig er det en by i udvikling, og jeg er sikker på, at der er plads til vores koncept i byen, siger han.
Dan Mejsners nye bageri bliver det andet nye surdejsbageri i Kolding på bare et par måneder. Tidligere på sommeren åbnede også Ølands Surdejsbageri i Bredgade. Men Dan Mejsner er ikke bekymret for konkurrencen.
- Jeg tænker, at der er plads til os begge, og jeg kan se, at Øland gør tingene anderledes, end vi gør. Vi har også vores konditori og favner lidt mere den klassiske bagerforretning med et eksklusivt touch og et større sortiment. Og der er altid plads til et bageri, hvis kvaliteten er i orden, understreger Dan Mejsner, som også ser placeringen i Låsbygade som en stor fordel.
- Der kommer naturligt mange forbi bageriet, fordi der altid har ligget et bageri i Låsbygade, og så er det jo bare vores opgave at leve op til det, kunderne gerne vil have, så de bliver ved med at komme.
Surdej er kæmpestort
Dan Mejsner forventer, at det først og fremmest bliver surdejsprodukterne, der bliver efterspørgsel på i bageriet i Kolding. Det er i hvert fald erfaringen fra Egtved.
- Surdej er jo kæmpestort. Folk har virkelig favnet vores surdejsprodukter. Folk vil gerne have surdejsstykker og surdejsbrød, og det er nok 85 procent af vores salg. Så surdej er stort, hvis man kan finde ud af at gøre det rigtigt. Og vi er altså gode til at drive en bagerforretning, hvor man kan se og smage, at vi bruger tid på vores brød, siger den 29-årige bagermester.
Der kommer naturligt mange forbi bageriet, fordi der altid har ligget et bageri i Låsbygade, og så er det jo bare vores opgave at leve op til det, kunderne gerne vil have, så de bliver ved med at komme.