Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny surdejsbager og konditori åbner i midtbyen

Koldings nye brødmand Dan Mejsner er med sine 29 år en relativt ung bagermester, men han har alligevel stor erfaring med sig. "Jeg har stået i bageri, siden jeg var 12 år. Hele min mors side af familien er bagere og har haft bageri. Så der er et stort bagland at trække på," forklarer Dan Mejsner, som også i det daglige har familie med på sidelinjen i form af sin storebror Thor, der står for det administrative og markedsføring af virksomheden, der altså snart tæller to bagerier. Det nye Surderjsbageri By Mejsner åbner i Låsbygade 90 i midten af september. Arkivfoto: Mette Mørk
1. september siger de hidtidige ejere af bageriet i Låsbygade tak for nu og overdrager nøglerne til en ny bagermester, Dan Mejsner. Den nye bager vil forvandle forretningen til et moderne surdejsbageri, som er klar til åbning midt i september.

Kolding: Et moderne surdejsbageri, hvor alt er lavet fra bunden, og hvor målet er at få så meget smag som muligt ind i brødet.

Sådan beskriver Dan Mejsner det bageri, som han i løbet af de kommende uger åbner i Låsbygade.

1. september overtager han nøglerne til det nuværende Konditor Bager i Låsbygade 90, som han giver en grundig renovering, og i midten af september er han så klar til at invitere kunderne indenfor i butikken Surdejsbageri By Mejsner.

Annonce

- Vi bygger en ny forretning, og vi gør den lidt mere eksklusiv i designet. Mere nutidig end den er i dag. Vi glæder os til at komme ind og vise Kolding, hvad det er By Mejsner står for og vise kunderne en anderledes bagerforretning, siger Dan Mejsner, som ud over surdejen også kommer til at have fokus på kager i det nye bageri, hvor der kommer til at være fire konditorer ansat, som ud over at lave kager til butikken også skal producere til cafeer og restauranter.

Succes i Egtved

De seneste par år har Dan Mejsner drevet bageri i Egtved, hvor det også er surdejen, der er i centrum. Her har opbakningen været overvældende stor.

- Det har taget os med storm derude, og det gør også, at vi er vokset ud af de rammer, vi har i Egtved, fortæller bagermesteren, der ser Kolding som en oplagt by at udvide forretningen til.

- Kolding har bare en anden størrelse end Egtved i forhold til erhverv og virksomheder, og det kan vi sagtens se, at vi kan komme ind og få en bid af. Samtidig er det en by i udvikling, og jeg er sikker på, at der er plads til vores koncept i byen, siger han.

Dan Mejsners nye bageri bliver det andet nye surdejsbageri i Kolding på bare et par måneder. Tidligere på sommeren åbnede også Ølands Surdejsbageri i Bredgade. Men Dan Mejsner er ikke bekymret for konkurrencen.

- Jeg tænker, at der er plads til os begge, og jeg kan se, at Øland gør tingene anderledes, end vi gør. Vi har også vores konditori og favner lidt mere den klassiske bagerforretning med et eksklusivt touch og et større sortiment. Og der er altid plads til et bageri, hvis kvaliteten er i orden, understreger Dan Mejsner, som også ser placeringen i Låsbygade som en stor fordel.

- Der kommer naturligt mange forbi bageriet, fordi der altid har ligget et bageri i Låsbygade, og så er det jo bare vores opgave at leve op til det, kunderne gerne vil have, så de bliver ved med at komme.

Annonce

Surdej er kæmpestort

Dan Mejsner forventer, at det først og fremmest bliver surdejsprodukterne, der bliver efterspørgsel på i bageriet i Kolding. Det er i hvert fald erfaringen fra Egtved.

- Surdej er jo kæmpestort. Folk har virkelig favnet vores surdejsprodukter. Folk vil gerne have surdejsstykker og surdejsbrød, og det er nok 85 procent af vores salg. Så surdej er stort, hvis man kan finde ud af at gøre det rigtigt. Og vi er altså gode til at drive en bagerforretning, hvor man kan se og smage, at vi bruger tid på vores brød, siger den 29-årige bagermester.

Der kommer naturligt mange forbi bageriet, fordi der altid har ligget et bageri i Låsbygade, og så er det jo bare vores opgave at leve op til det, kunderne gerne vil have, så de bliver ved med at komme.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Tre personer anholdt for drab efter lig blev fundet gravet ned i kolonihave

Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Var det jeres ”løsning” på skralde-gate, Kolding Storcenter?

Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Hvad har roser med rhododendron at gøre?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Det summede af liv, da der efter to års corona-pause igen var majmarked i midtbyen

Ugeavisen Kolding

Børnepsykolog: - Hjemmepasning skal ske, hvis mor og far har lysten til det

Ugeavisen Kolding

Lokalt advokatfirma med tre advokater går sammen med Syddanmarks største advokatfirma

Ugeavisen Kolding

Brian er gigantisk fan af amerikansk rockband: Tatoveringer og samtlige albums er klare tegn

Ugeavisen Kolding

Småbørnsforældre kan få tilskud til hjemmepasning i kortere periode: Men det bliver nok ikke til mere end det

Ugeavisen Kolding

Kulturnatten fejrer 25 år med særlige æresporte - og du kan være med til at pynte dem

Ugeavisen Kolding

Grundlovsdag for børn i Legeparken

Ugeavisen Kolding

Koldingspiller vinder Junior Open

Ugeavisen Kolding

Per har blomsterallergi, men har nu haft blomsterbutik i 22 år

Ugeavisen Kolding

Helle passer 2-årige Karla derhjemme: - Det er meningsfyldt og giver ro

Ugeavisen Kolding

Han er manden bag populære sushirestauranter: Nu åbner Zenghui og makker nyt asiatisk spisested i Kolding

Annonce