Annonce
Ugeavisen Kolding

Nye ledelinjer skal lette livet for blinde og svagtseende

Dele af Kolding midtby er ved at få et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser og bedre opholdspladser. Samtidig installeres der ledelinjer i belægningen i det meste af gågadesystemet, så blinde og svagtseende selv kan finde vej og gå en tur i den gamle bykerne. Foto: Kolding Kommune
Der bliver installeret ledelinjer i belægningen i store dele af gågadesystemet i Kolding. Formålet er at hjælpe blinde og svagtseende med at finde vej.

Kolding: Store dele af gågadesystemet i Kolding er ved at få installeret ledelinjer i belægningen, så blinde og svagtseende selv kan finde vej og gå en tur i den gamle bykerne.

Ledelinjerne består af fliser på 30 gange 30 cm, som har en særlig overflade med riller og knopper, som de blinde kan følge med deres blindestokke. Samtidig har fliserne en lidt anden nuance end den øvrige belægning, så også svagtseende, der ikke benytter blindestok, kan følge linjerne.


Det vil give blinde og svagtseende en frihed til selv at bevæge sig rundt i midtbyen.

John Arne Sørensen


Ledelinjerne vil gå fra Banegårdspladsen, Jernbanegade, Slotsgade, Østergade, Helligkorsgade, Søndergade og via Bredgade til Nytorv, hvor kommunens nye borgerservice kommer til at ligge.

- Vi har forsøgt at imødekommende ønsket fra handicaprådet om en sammenhængende strækning. Samtidig har vi naturligvis haft fokus på, at der skal være ledelinjer til nogle af de større offentlige funktioner, som for eksempel Borgerservice og banegården, oplyser landskabsarkitekt hos Kolding Kommune, Thomas Thinghuus.

Fliserne i ledelinjerne er som de første i Danmark fremstillet af en ny type ”grøn” cement, som udleder væsentligt mindre CO2 end traditionel cement. Foto: Kolding Kommune
Annonce

Ledelinjer giver frihed

Formanden for handicaprådet, John Arne Sørensen, er glad for, at tilgængeligheden i midtbyen øges med de nye ledelinjer.

- Det vil give blinde og svagtseende en frihed til selv at bevæge sig rundt i midtbyen. Det betyder utroligt meget for disse grupper, som ellers skal have hjælp, når de skal ud at gå, siger han.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce