Annonce
Ugeavisen Kolding

Nyt corona-testcenter er åbnet i Kolding

Folk stod i kø, allerede inden det nye testcenter åbnede tidligt mandag formiddag. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce

Kolding: Nu skal koldingenserne vænne sig til at køre et andet sted hen, når de skal coronatestes. Mandag åbnede det nye corona-testcenter på Kokbjerg 1A , og her skal alle, der tidligere skulle testes ved Kolding Storcenter, testes fremover. Fra og med onsdag skal de, der ellers skulle køre til testteltene ved Kolding Sygehus, desuden køre til det nye testcenter på Kokbjerg.

Når testcentret rykker indendørs betyder det for patienterne, at de skal ud af bilerne og have mundbind på. Overlæge Peter Ivan Andersen, der er daglig leder ved testcentret, forventer, at en test kommer til at vare omkring to minutter. Han slår samtidig fast, at det er vigtigt, at borgerne fortsat bestiller tid på www.coronaproever.dk, som de hidtil også har været vant til.

Testcentret på Kokbjerg har kapacitet til at teste 1800 patienter om dagen. Den daglige leder forklarer, at man normalt kan få tid til test samme dag, hvis man bestiller tid om morgenen. Bestiller man tid om eftermiddagen vil der oftest først være en tid næste dag.

- Statens Serum Institut har virkelig øget deres kapacitet, sådan at vi i øjeblikket kigger på nogle svartider fra dem på gennemsnitligt 24 timer. Det er trods alt på prøver, der skal fragtes tværs gennem landet. Så vi plejer at sige, at man helt sikkert har svar inden for 48 timer, siger Peter Ivan Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce