Annonce
Ugeavisen Kolding

Nyt frisørkoncept brager derudaf

Palle Freese fra Park Styling kan glæde sig over langt flere kunder i salonen, efter at Hair Construction skiftede navn, koncept og adresse. Billedet er fra et event i en anden frisørsalon. Arkivfoto: Dorte Søgård Schou

Der er rigtig godt gang i forretningen hos frisørsalonen Park Styling. Her opfordrer medindehaver Palle Freese til at butikkerne går sammen om selv at løse midtbyens udfordringer.

Annonce

Østergade: Efter en lang årrække i Låsbygade besluttede folkene bag frisørsalonen Hair Construction at starte forfra med nyt koncept, nyt navn, ny investor i form af Bianco-bagmanden René Piper Laursen og en ny placering i Østergade.

Det kom der konceptet Park Styling ud af; en frisørsalon med fokus på bæredygtighed kombineret med en lille kaffebar ud mod gågaden, som åbnede i august. Og satsningen har båret frugt, mener medejer Palle Freese.

- Det er gået godt. Vi er super positive og megaglade for at ligge, hvor vi gør. Strøget her betyder meget for vores forretning i forhold til salg af produkter, og vi har flere drop-in-kunder på en uge, end vi før havde på et halvt år, fortæller han og tilføjer, at det nye koncept også har betydet, at salonen har 12 procent flere mandlige kunder.

Efter mange år som forretningsdrivende i Kolding har Palle Freese oplevet en stor forandring i butikslivet, og han har også noteret sig, at der sker en stor udskiftning i butikkerne i øjeblikket.

- Da vi startede i Låsbygade i '89, skulle jeg give 100.000 kroner i nøglepenge bare for at få et lokale i Munkegade. Det fortæller jo noget om, hvordan byen har udviklet sig, siger han.

Annonce

Vil styrke udviklingen

Som ny i Østergade har Palle Freese og kollegerne allerede taget initiativ til at forsøge at gøre noget ved midtbyens udfordringer.

- Vi vil gerne hjælpe med til at styrke udviklingen og vil lave nogle forskellige arrangementer med vores nabobutikker. Vi har inviteret alle fra gaden til et arrangement for, at vi kan hilse på hinanden og tale om, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Jeg tror, at når vi gør noget selv, så sker der noget, siger han, som mener, at butikkerne skal blive endnu bedre til at give kunderne oplevelser i dagligdagen.

- De store events som majmarked og by night gør også noget, men det er ikke der, vi skal lave omsætningen. Det er hverdagen, der tæller, understreger han.

Blandt større tiltag, som kan styrke midtbyen, nævner Palle Freese flere boliger i det centrale Kolding. Den nylige beslutning om at gøre langt flere parkeringspladser gratis byder han også velkommen, men:

- Hvis der ikke er noget at parkere efter, så nytter det ikke noget, så det handler jo først og fremmest om, at vi har noget at tilbyde.

Park Styling er i øjeblikket i gang med at åbne en stribe nye saloner i hele landet, og i slutningen af januar er konceptet bredt ud til 14 butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce