Annonce
Ugeavisen Kolding

Nyt kunstprojekt sætter fokus på interessen for naturen

Tina Ratzer inviterer i løbet af projektet blandt andet hjem i sit studie til en virtuel patchwork- og plantefarvningsworkshop, ligesom både form, alle farver og design af patchwork er kurateret af Tina Ratzer. Foto: Thomas Juul
"Tæt på træer" skal inddrage deltagerne i nyt storstilet kunstprojekt på Trapholt.

Kolding: Trapholt går i luften med et storstilet borgerinddragende kunstprojekt med over 1.000 deltagere. Det sker i samarbejde med den erfarne tekstildesigner Tina Ratzer, der fører deltagerne igennem kreative designprocesser med kunsthåndværket patchwork.

’Tæt på træer" tager afsæt i danskernes stigende interesse for naturen under coronakrisen og behovet for nye fællesskaber. Projektet tematiserer kærligheden til naturen og behovet for at passe på klimaet.


Mange har ubevidst en relation til et særligt træ, uden at vi tænker over det.

Karen Grøn


Deltagere vil i løbet af vinteren og foråret skabe en skov i patchwork i samarbejde med Tina Ratzer.

Gennem projektet lærer deltagerne kunsthåndværket, skabe deres eget udtryk, udforske plantefarvning og få oplevelser i naturen med naturvejledere. Tina Ratzer inviterer i løbet af projektet blandt andet til en virtuel patchwork- og plantefarvningsworkshops.

Annonce

Gigantisk kunstinstallation

"Tæt på Træer" afsluttes med en kunstinstallation på Trapholt i form af en skov, som man kan gå ind i og opholde sig i, hvor skovens blade er syet i patchwork af projektets deltagere.

- Mange har ubevidst en relation til et særligt træ, uden at vi tænker over det. Det kan eksempelvis være et træ, hvor man nyforelsket gik tur eller har følt stor sorg. Trapholt vil med "Tæt på Træer" skabe bevidsthed omkring denne relation og på denne måde understøtte den respekt og omsorg, som vi bør vise klimaet og vigtigheden i en mangfoldig biodiversitet i naturen, siger museumsdirektør Karen Grøn.

"Tæt på træer"

Projektet arrangeres i samarbejde med Trekantområdets Festuge, Trekantsområdets naturvejledere, skoler og biblioteker, kreative foreninger og er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje.

Startskuddet lyder den 30. januar 2021, hvor den virtuelle opstartsworkshop finder sted på Zoom. 

Planlagte arrangementer (flere kommer til) 

  • 30. januar kl. 11-11:45: Opstartsworkshop (virtuelt møde med Tina Ratzer og Trapholt) 
  • 6. februar kl. 09-11:30: Plantefarvningsworkshop i dit eget køkken (virtuelt guidet fra Tina Ratzers køkken) 
  • 27. februar kl. 11-11:30: Kram et træ og andre naturoplevelser (virtuelt guidet af naturvejledere) 

Efter opstartsworkshoppen, vil man kunne afhente stofkit og instruktionsfolder til projektet på bibliotekerne i Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Vejen og Vejle eller via Trapholts webshop. 

"Tæt på træer" er den femte borgerinddragende kunstinstallation på Trapholt inden for to år. 

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce