Annonce
Ugeavisen Kolding

Nyt spisested på vej: Brødre åbner salatbar i Slotsgade

Matthias (t.v.) og Nicklas Nielsen er brødre. Snart er de også kompagnoner bag Koldings nye salatbar Kål & Co., som åbner i Slotsgade. Foto: Louise Lauritsen
Holdet bag The Mokka Café har ikke mistet modet under coronakrisen. Nu føjer de endnu en adresse til serverings-imperiet og åbner salatbaren Kål & Co. i Slotsgade, hvor Two Maidens tidligere lå.
Annonce

Kolding: Kimen til det nye salat-spisested Kål & Co. blev lagt på en løbetur for tre år siden. Her fortalte Nicklas Nielsen fra The Mokka Café sin lillebror Matthias Nielsen om, at han hele natten havde ligget og tænkt på, at Kolding manglede en salatbar med fokus på kvalitet, og hvor salaten var hovedattraktionen og ikke blot tilbehør.

Siden da har Matthias kreeret utallige salater, dressinger og dips i sit eget køkken, og nu er han med brormand og resten af Mokka-holdet i ryggen som investor og sparringspartner snart klar til at slå dørene op til salatbaren Kål & Co.

Den får adresse i Slotsgade 13, hvor cafeen Two Maidens tidligere holdt til. Cafeen er nu lukket, og nøglerne overdraget til Matthias, som er gået i gang med at renovere stedet, så der bliver plads til et større køkken. Det vil fortsat være muligt at spise sin mad på stedet, men med et begrænset antal siddepladser inde og ude bliver der i høj grad fokus på at lave salat som take-away.

- Her bliver salaten et måltid. Så kan man tilvælge kød eller falafel, eller hvad man nu har lyst til som supplement, men det er salaten, man bliver mæt af, forklarer Matthias Nielsen.

Annonce

Baggrund i sushi

Han er uddannet sushikok fra Bar Sushi i Kolding, som han også var medejer af, men har de seneste år arbejdet i køkkenet og med servering hos Tobbers Madbar.

Nu er han klar til at skabe sit helt eget.


Vi vil gerne rumme alle, så her er sund mad til både veganeren og kødelskeren.

Matthias Nielsen, Kål & Co.


- Al vores mad bliver hjemmelavet fra bunden. Det bliver grøntsagsbaserede salater, fordi det mætter godt. Vi bruger gode råvarer fra sæsonen, og man kan både blande sin egen salat eller vælge en af de færdige salater og toppe den med det, man har lyst til. Vi vil gerne rumme alle, så her er sund mad til både veganeren og kødelskeren, fortæller Matthias, som stadig arbejder ihærdigt på at finde den helt rigtige opskrift på hjemmebagte pitabrød.

Annonce

Det rigtige lokale

At det netop er i kølvandet af coronakrisen, den nye salatbar åbner, er lidt et tilfælde.

- Det rigtige lokale kom nu. Det er et ønskescenarie for os, at vi kunne åbne i forlængelse af noget, vi allerede har bygget op. Så Kål & Co. bliver et nyt tilbud i vores lille oase i centrum af byen, konkluderer Nicklas Nielsen.

Salatbarens baggård vil blive åbnet, så den også kan bruges af Vinbarens gæster. Håbet er, at Matthias kan byde velkommen til Kål & Co. allerede i starten af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce