Annonce
Ugeavisen Kolding

Onsdagens nedlukning skabte dominoeffekt i Kolding: - Man vil se flere, der lukker

En række af midtbyens butikker lukkede onsdag formiddag ned. Foto: Louise Lauritsen
Spisesteder, frisører, massører og flere andre har fra og med onsdag formiddag været lukket ned på grund af coronavirus. I Kolding medførte det hurtigt en sand dominoeffekt af andre butikker, som valgte at lukke ned midlertidigt.
Annonce

Kolding: Da statsminister Mette Frederiksen tirsdag aften meddelte, at spisesteder, værtshuse, storcentre, frisører, fitnesscentre og en række serviceerhverv skulle lukke frem til 30. marts, blev det starten på en lavine af midlertidige nedlukninger i Kolding midtby.

Onsdag formiddag besluttede især en række tøjbutikker at trække stikket i en periode. Det gjaldt blandt andet Kul & Koks, Luupe, Frk. Himmelblå, Gundtoft, Vero Moda og Triple M, og citychef Mette Schumacher forventer, at flere vil følge.

- Man vil kunne se, at der er nogle flere, der lukker midlertidigt eller ændrer åbningstider, siger hun.

Her lukkede de onsdag

Onsdag formiddag blev alle restaurationer, storcentre, sports- og fritidsfaciliteter og serviceerhverv som frisører, massører, kosmetologer og lignende lukket, foreløbigt frem til 30. marts. Samtidig blev det blandt andet indført, at detailhandlen skal sikre mindst fire kvadratmeter plads pr. kunde.

De nye restriktioner fik i Kolding en lang række andre forretninger til også at lukke den fysiske butik. Onsdag middag gjaldt det:

Frk. Himmelblå

Kul & Koks

Triple M

Luupe

Gundtoft

Femilet

Vero Moda

Wagner

Nielsens - herre og dame

Companys

Janne K

Fijosa

Ecco

DNA

Mr Hübner

Seest Foto

Kolding Exchange

Sk8shoppen

Galleri Ravnhus

En række butikker holdt fortsat åbent onsdag middag. Blandt andet optikere, smykkeforretninger, supermarkeder, outdoorbutikker og isenkram.

Annonce

Flere muligheder for at handle lokalt

Selvom der mange steder er lukket helt ned for den fysiske betjening, så har rigtig mange af byens butikker stadig gang i deres webshops, mens flere også har sat forskellige nye online-initiativer i gang.

- Så jeg vil opfordre til, at man kigger på butikkernes hjemmesider og facebooksider og handler lokalt, siger Mette Schumacher.

Der er nemlig brug for så meget omsætning i butikkerne som muligt, understreger citychefen:

- Butikkerne er jo fyldt med forårsvarer, og der ligger lager for millioner rundt omkring, som venter på at skifte ejer.

Annonce

Nye forholdsregler

De nye retningslinjer, som blev meldt ud tirsdag, betyder også, at der er indført en begrænsning på, hvor mange kunder der må opholde sig i butikkerne. Specifikt én kunde per fire kvadratmeter gulv. Derfor må nogle af byens butikker også tage nye forholdsregler.

- De butikker, der har valgt at holde åbent, skal selvfølgelig leve op til de retningslinjer, der er, så vi har bestilt nogle afstandsklistermærker, som bliver sat op, og i de små butikker må det blive noget med én kunde ind ad gangen, siger Mette Schumacher.

Blandt andet har Martha Garn i Søndergade sat et skilt på døren, som gør opmærksom på, at der kun må være to kunder i forretningen af gangen, mens det hos naboen Seerup Optics er tilladt fem kunder i butikken på en gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce